Whiskyproeverij in Opperdoes door gemeente afgeblazen

Nieuws
zaterdag, 20 januari 2024 om 13:00
whisky tumbler 1
De whiskyproeverij die volgende week zaterdag zou plaatsvinden in de Dorpskerk in Opperdoes, onder begeleiding van Frank Handgraaf van Whisky Import Nederland is afgeblazen. De gemeente steekt er een stokje voor.
Op het Noordhollands Dagblad is te lezen dat er een alcoholvergunning is voor slijterij Vidra in Wervershoof en deze vergunning leek voldoende om proeverijen in de Dorpskerk te organiseren. Maar niets is minder waar.

Aangescherpte alcoholwet

Wegens een melding en de aangescherpte alcoholwet is Annette Wammes, gemeentewoordvoerster, onderzoek gaan doen en daaruit blijkt dat het feest toch niet door kan gaan.
‘Omdat de dorpskerk in Opperdoes een maatschappelijke bestemming heeft zonder vergunning om sterke drank te mogen schenken, hebben we de organisatie telefonisch laten weten dat een whiskyproeverij op deze locatie daarom niet mogelijk is.’
Andere evenementen die in de kerk plaatsvinden zijn bijvoorbeeld exposities, middeleeuwse diners en theatervoorstellingen.

Whisky Import Nederland komt met nieuwe whisky

Het officiële Facebook-account van Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp heeft enkel de oude berichtgeving online staan, om de proeverijbekend te maken en niet van de afgelasting. Hetzelfde geldt voor Whisky Import Nederland, al staat daar wel iets anders leuks en dat is dat er over drie weken een nieuwe whisky wordt geïntroduceerd.

Regels en wetgeving: wat vinden we daarvan?

Hoe denk jij over wetgeving en regels qua alcohol? Waar moet de gemeente of overheid zich wel mee bemoeien en waarmee niet?
Laat het ons vooral weten in de reacties onder dit artikel
Houd jij van festivals waar je mooie whisky’s kan proeven? Check dan ook eens onze festivalkalender voor Nederland of België. Je maakt bovendien kans op het winnen van tickets voor het Whisky Weekend Twente op een dag naar keuze. In februari staat het Hielander festival op de planning, dat overigens ook georganiseerd wordt in een kerk.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties