White Peak Distillery brengt nieuwe Alter Ego whisky uit

Nieuws
dinsdag, 13 juni 2023 om 9:00
wire works alter ego
White Peakl Distillery heeft een nieuwe whisky uitgebracht. Het is de tweede nieuwe whisky release dit jaar in de Wire Works serie. De naam van de whisky is White Peaks Wire Works Alter Ego.
De drank is op een speciale manier gedistilleerd. White Peak distillery heeft namelijk de afkappunten bij de whisky weten te verleggen. De voor- en achterkant van het hart van de spirit van Alter Ego whisky zijn op andere momenten van de rest gescheiden, waardoor er andere smaken vrijgekomen zijn. Daarnaast zijn er meer bourbonvaten gebruikt bij het rijpen.
Max Vaughan, de oprichter van White Peak Distillery, vertelt meer over de Alter Ego whisky: 'Alter Ego' is een voorbeeld van hoe we tijdens het maken van whisky verschillende benaderingen onderzoeken en ontwikkelen om een ​​nieuwe persoonlijkheid in onze geest te onthullen.‘
Vaughan is op zoek naar feedback over de Alter Ego whisky, gezien de distilleerderij volgens hem nog steeds in een leercurve zit. Hij vind het een spannende release en hoopt dat fans van het Wire Works merk en nieuwkomers ervan kunnen genieten, omdat het net even een andere whisky is.

Wat is White Peaks Wire Works Alter Ego?

White Peaks heeft de Alter Ego whisky uitgebracht in een beperkte oplage van iets minder dan 5400 flessen. De whisky is licht geturfd en heeft gerijpt in Amerikaanse first fill ex-bourbon vaten en de bekende White Peaks STR (shaved, toasted and recharred) vaten.
De tasting notes zijn als volgt:
Neus: ‘Citroenmeringue, sorbet, verse gember, vanillegebak, fruitsaladesnoepjes, karamelroom.’
Smaak: ‘Romige soda, honing, lichte karamel, peperkoek, mango, gemoute melkkoekjes.’
Afdronk: ‘Karamelsnoep, kruisbessen, kort brood, lichte turf.’
De nieuwe Wire Works whisky is vanaf nu direct via de White Peaks website bestelbaar. De whisky kost 65 pond (ongeveer 70 euro) per fles, ex verzendkosten. De whiskykomt naar verwachting niet in de Nederlandse schappen terecht.
Eerder dit jaar kwam White Peaks met Wire Works Caduro, een whisky in een fles die je met wat korting kunt hervullen bij de distilleerderij.