Wist je dat Red Right Hand op Prime Video een bourbon fout bevat?

Nieuws
dinsdag, 22 oktober 2024 om 15:00
bourbon
Eén van de best bekeken films momenteel op Amazon Prime Video is Red Right Hand. Maar wist je dat hier een bourbon fout in zit, iets wat echt niet mogelijk is?
Welkom bij een nieuwe Wist je dat? Onze wekelijkse rubriek waarin we je meenemen in de wondere wereld van whisk(e)y en je meer hopen te leren of je simpelweg wijzen op leuke dingen die we tegen zijn gekomen.

Filmfout Red Right Hand op Prime Video met Orlando Bloom

Deze week is dat een filmfout in Red Right Hand op Prime Video. De nieuwste film met Orlando Bloom gaat over Cash (Bloom) die een rustig leven probeert te leiden, maar wat helemaal fout gaat. Zijn zwager Finney (Scott Haze) is continu dronken door alle problemen in zijn leven en drinkt alle stress weg. Althans dat probeert hij.
Het betekent dat in de film er regelmatig een fles straight bourbon getoond wordt. Dit zit in een fles die vaak getoond wordt en ook zijn er non-stop tumbler glazen in beeld. Daar blijft het niet bij.
Want een van die scenes toont een ernstige fout, eentje die we een paar dagen terug al aan jullie hebben getoond via onze Instagrampagina.
Als Finney samen met Cash buiten bij een kampvuur zit, zet hij voor de zoveelste keer de fles bourbon aan zijn mond. Als de fles in beeld komt, zit er een dikke schuimlaag in de fles. Dit kan natuurlijk nooit. Norbert Tebarts, ook bekend als Whisky4all, reageerde niet voor niets met de woorden:
 Bourbon met koolzuur? Ooit eerder gezien…
En hij heeft gelijk. Dat was precies de fout die we spotten in de film.

Wat wordt er in films gebruikt bij whisk(e)y of bourbon?

In dit geval heeft er hoogst waarschijnlijk ijsthee in de fles gezeten. Zo wordt het ook opgelost in bijvoorbeeld de tv-serie Peaky Blinders.
Heb jij weleens een filmfout gespot? Laat het ons vooral weten in de reacties.