Wonders of Wood batch 2 Irish whiskey is Teeling's nieuwe release

Nieuws
donderdag, 19 januari 2023 om 17:00
teeling wonders of wood batch 2
Teeling heeft de tweede editie van de Wonders of Wood-serie aangekondigd met de Single Pot Still. De whiskey volgt de succesvolle release van de Irish whiskey op die in 2022 op de World Whiskies Awards werd beloond met de titel van beste Single Pot Still.
Teeling heeft de Wonders of Wood-serie in het leven geroepen als onderdeel van haar missie om de grenzen van smaak te verleggen. De distilleerderij maakt daarbij gebruik van unieke houtsoorten voor de rijping van de whiskeys. Deze Single Pot Still is gemaakt van een combinatie van 50 procent gemoute gerst en 50 procent ongemoute gerst. Dit is vervolgens gedistilleerd in de Teeling Whiskey Distillery in Dublin en heeft gerijpt in Portugese eikenhouten vaten. Deze hebben een hoger tanninegehalte waardoor de whiskey een marmeladesmaak met hints van tabak en peper krijgt.

Teeling plant met elke batch nieuwe bossen aan

De Wonders of Wood serie dankt haar naam niet aan dit proces. De naam komt voort uit het goede doel waar de whiskey aan bijdraagt. Voor elke release in de serie Ierse whiskeys wordt er namelijk een bijdrage geleverd aan herbebossing met uitsluitend inheemse Ierse bomen. Bij de eerste release was het mogelijk om in Glencree, in Country Wicklow net buiten Dublin, een hectare bos te planten. Deze tweede release zal hier nog een hectare aan toevoegen. Zoals bij de eerste release van Wonders of Wood werkt Teeling hiervoor samen met de Tree Council of Ireland.
Hoewel de eerste editie steeds moeilijker verkrijgbaar wordt, kun je je nog wel inschrijven als deze op voorraad komt. Op dit moment kun je overigens de tweede editie nog prima krijgen. De Wonders of Wood Pot Still #2 is al te koop voor ongeveer 80 euro.
Als je liever eerst even proeft voordat je overgaat tot aankoop, dan kun je het beste langs een whiskyfestival gaan. Deze zijn er het hele jaar en wie weet is er ook wat van Teeling te proeven. Check hier onze kalender waar alle Nederlandse whiskyfestivals in staan.
Benieuwd naar de andere pot still whiskey van Teeling? Die koop je al voor iets meer dan 40 euro.
Beeld: Teeling Whiskey Distillery