Zeer gelimiteerde Jack Daniel's motor gaat onder de hamer

Nieuws
zaterdag, 13 januari 2024 om 13:00
chopper
Whiskey gaat veel verder dan drank alleen. Zo heeft het whiskeymerk Jack Daniel’s regelmatig bijzondere dingen voor fans in petto. Zo is er dit jaar een speciale veiling waarbij een ontzettend gelimiteerde Chief Bobber motor centraal staat. Zo meldt Jack Daniel's via Instagram.
In samenwerking met Indian motoren heeft Jack Daniel’s een veilig opgetuigd waarin dit jaar een gelimiteerde Chief Bobber Dark Horse motor geveild wordt.
De opbrengsten van de veiling gaan naar de Armed Services YMCA Operation Home stichting.
Deze stichting zorgt ervoor dat militairen tijdens feestdagen naar huis kunnen, ook als ze zelf geen vervoer kunnen regelen. Dat kan zijn in de vorm van daadwerkelijk vervoer, of in de vorm van een waardebon van 500 dollar om zelf vervoer te regelen.

Wat is de limited edition Jack Daniel’s motor?

Tijdens de veiling voor de Jack Daniel’s Indian motor gaat één exemplaar van de speciale whiskeymotor onder de hamer. De motor is geheel met de hand gemaakt door Indian Motors en het is een Chief Bobber Dark Horse model.
De motor is bijvoorbeeld voorzien van een krachtige Thunderstroke motor. Dit is meteen de meest krachtige, luchtgekoelde motor van het bedrijf. Hij geeft de motor een vermogen van 84PL en 1890 cc. Verder is de tweewieler van one in a kind verf voorzien. In de speciale zwarte verf zit namelijk daadwerkelijk Jack Daniel’s whiskey No. 7 verwerkt.
De waarde van de motor is 24.499 dollar (omgerekend iets meer dan 22.000 euro). Afgelopen jaar meldde Jack Daniel's ook al dat de motor eraan zat te komen. Toen werd alleen nog niet van een veiling gesproken waar er de opbrengsten van één motor naar het goede doel zou gaan. Ook veilde het whiskymerk enkele jaren geleden al een andere motor. Het ging toen om een overwegend witte chopper, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gingen.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS