Glenmorangie onthult twee single malts met age statement voor Travel Retail

Nieuws
vrijdag, 09 augustus 2024 om 7:00
glenmorangie vindima en aureum whisky
Glenmorangie heeft het de afgelopen tijd druk gehad. Naast de vernieuwde whisky's in de kernreeks en een nieuwe versie van Signet, heeft de stokerij twee expressies voor de Travel Retail onthuld. Het gaat om de 16-jaar oude Vindima en de 21 jaar oude Aureum whisky.
De twee whisky's zijn gemaakt door Dr. Bill Lumsden, head of whisky creation bij Glenmorangie, en Gillian Macdonald, meesterblender bij de stokerij. Macdonald vertelt dat de Vindima en Aureum expressies de whiskyliefhebbers zeker zullen bevallen.
'Met ons groeiende assortiment hopen we nog meer plezier te brengen aan whiskyliefhebbers tijdens hun reis langs luchthavens over de hele wereld.'

Wat zijn de Glenmorangie 16 Year Old Vindima en de 21 Year Old Aureum whisky?

Volgens de meesterblender van Glenmorangie is de Vindima single malt whisky een expressie die de druivenoogst in Madeira viert. De Aureum expressie is op zijn beurt een toepasselijke whisky voor de zomerse periode van het jaar.
Hieronder staan de details over de twee Travel Retail exclusieve single malt whisky's.
Glenmorangie 16 Year Old Vindima
De expressie heeft gerijpt in bourbonvaten en een finish gekregen in Malmsey madeira vaten. Daarna is de whisky gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV). Dit zijn de tasting notes:
  • Neus: Aroma's van gekonfijt fruit, een vleugje chili en kruidnagel, gebakken perziken en sinaasappels. 
  • Smaak: Sinaasappelschil, sultanarozijnen en melkchocoladetruffels.
  • Afdronk: Lang met wijnachtige druiventonen.
Glenmorangie 21 Year Old Aureum
De 21 jaar oude single malt komt uit bourbon vaten en heeft zijn naam te danken aan de gouden kleur. De whisky is gebotteld op 43 procent ABV. De tasting notes van de Aureum expressie zijn als volgt:
  • Neus: Heidehoning, peer, meloen, citroensorbet en jasmijn.
  • Smaak: Boterzacht met zoete vanille, rijpe perziken, honingraat en munttoffee.
  • Afdronk: zacht met tonen van gember, zoete chilipeper en amandelmarsepein.

Waar zijn de Glenmorangie 16 Year Old Vindima en de 21 Year Old Aureum whisky te koop?

Beide whisky's komen binnenkort in de Travel Retail schappen terecht. Voor de Glenmorangie 16 Year Old Vindima geldt dat deze meteen wereldwijd uitkomt met een prijskaart van 105 euro.
De Glenmorangie 21 Year Old Vindima is tijdelijk alleen te koop op Heathrow Airport. Dit duurt tot september, waarna de fles wereldwijd te koop is. De fles heeft een prijs van 250 euro.
Glenmorangie whisky pitcher small Image
Glenmorangie whisky pitcher small
EUR17.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS