Penderyn Rich Oak Review

Reviews
maandag, 24 juli 2023 om 13:00
img 6602
Als je op zoek bent naar een goede single malt die je rustig het hele jaar kunt drinken, dan ben je bij Pendryn aan het juiste adres. Wij testten de Penderyn Rich Oak en je leest er alles over in deze review. 

Wels Goud

Er wordt gezegd dat Wels goud uiterst zeldzaam en kostbaar is en werd gedragen door legendarische Welse prinsen. Volgens Penderyn zijn deze kwaliteiten te vinden in haar Gold assortiment van premium whisky's.
Naast Rich Oak, waar we zo verder op ingaan, vinden we in het Gold assortiment whisky’s zoals Madeira, Portwood, Sherrywood en Peated. Stuk voor stuk zijn dit whisky’s die met veel zorg en aandacht zijn gemaakt in de distilleerderij in het hart van Natuurpark Brecon Beacons in het zuiden van Wales. Bij het Gold assortiment kunnen we niet stilstaan bij het ontwerp van de fles.

De creatieve kracht van een ontwerper

Ontwerper Glenn Tutssel is sinds 2004 een creatieve kracht voor Penderyn. Zijn ontwerp werd gelanceerd op Whiskey Live in Parijs in 2017. Het versterkt het idee dat Penderyn een nieuw soort 'Welsh Gold' is. Naast de gouden streep die een belangrijk kenmerk van het ontwerp is geworden, zien we ook kenmerken op de vleugels van de fles. Deze zijn van de draak, harp en drie veren, een symbool van Wales sinds de middeleeuwen.
Verder zijn de flessen ook voorzien van een ingeslagen AC logo wat staat voor "Aur Cymru" of "Welsh Gold". Het is een prachtig mooi ontwerp waar Penderyn trots op mag zijn en wat onderscheidend is ten opzichte van andere whiskymakers.

Zien, ruiken, proeven

LandVerenigd Koninkrijk
DistilleerderijPenderyn
Soort whiskSingle Malt
KleurDiepgoud
GeurToffee, kaneel, peperkruiden tropisch fruit
Smaak:Romig, vanille, kaneel, toffee, tropisch fruit
AfdronkMedium, romig, vanille      
LeeftijdNon age statement
Alcoholpercentage46 procent
Inhoud fles70cemtiliter
Prijs:Ongeveer 60 euro
Penderyn Rich Oak is te bestellen bij verschillende online retailers.

Rich Oak

Penderyn heeft deze whisky laten rijpen in een reeks speciaal geselecteerde bourbonvaten met daarna een rijpingsperiode in Europese ex wijnvaten. Dit zorgt voor toevoeging van een portie fruitige frisheid aan het zoete vanilleprofiel van het bourbonvat. Op de neus is toffee en kaneel te vinden gevolgd door tonen van groene appels en tropisch fruit zoals mango en banaan. Ook zijn er hints van peperkruiden aanwezig.
We nemen een slokje en daar waar de geur eindigt, gaat de smaak verder. Het is een rijke en complexe romige textuur met hints van vanille, eik en kaneel gevolgd door tropisch fruit en toffee. De afdronk heeft een romige vanillesmaak die niet snel wegebt. Met recht mogen we zeggen dat dit een goed uitgebalanceerde whisky is.

Conclusie Penderyn Rich Oak Review

Penderyn Rich Oak Single Malt is een whisky die je op elk moment kan drinken. De drank past simpelweg bij elke stemming en tijd. De whisky is warm, heeft diepte en werkt op alle zintuigen. Zoals veel whisky’s tegenwoordig is Rich Oak ook non-chill filtered, heeft de drank een natuurlijke kleur en is deze gebotteld met een alcoholpercentage van 46 procent.
Alleen is het jammer dat Penderyn geen leeftijd opgeeft. Desalniettemin is dit een hele mooie vertegenwoordiger uit Wales.
+ Mooi uitgebalanceerd
+ Zoet en makkelijk te drinken
- Jammer dat er geen leeftijd is opgeven
Meer van onze reviews lezen? Bekijk dan ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties