Whisky Names Explained: Auchentoshan The Bartender’s Malt

Rubrieken
maandag, 24 juli 2023 om 15:00
auchentoshan
Het is weer tijd voor een nieuwe Whisky Names Explained. Vandaag leggen we je uit hoe The Bartender’s Malt van Auchentoshan aan zijn naam is gekomen.
Wie onze rubriek Whisky Names Explained regelmatig leest weet dat whisky’s niet zomaar een naam krijgen, maar dat er vrijwel altijd een verhaal achterzit. Dit geldt ook voor The Bartender’s Malt. Deze whisky kwam tot stand tijdens een cocktailwedstrijd waarin Auchentoshan centraal stond. Twaalf barmannen, volgens Auchentoshan zelf ‘de meest innovatieve barmannen uit de wereld’, deden samen mee met de wedstrijd en bedachten onder het toeziend oog van Auchentoshans Master Blender de Bartender’s Malt, een knipoog naar hun eigen beroep.

Hoe wordt Auchentoshan The Bartender’s Malt gemaakt?

Om The Bartender’s Malt samen te stellen gebruikten de barmannen whisky’s uit vijf verschillende decennia teruggaand tot 1970, waarvan de jongste zes jaar is. De whisky wordt gerijpt in een breed scala aan eiken, waaronder Amerikaanse en Europese, evenals een verscheidenheid aan bourbonvaten, sherryvaten, rode wijnvaten en Duitse eiken. Doordat de whisky in deze vaten wordt gerijpt, heeft het een gouden koperkleur met groene reflecties.
The Bartender’s Malt ruikt naar gedroogde abrikozen, melkchocolade, honing en tabaksbladeren. Wat betreft de smaak is de whisky soepel en levendig en smaakt het naar fruitzeste, kersenbloesem, brioche en gember.

Prijzenfestijn Whisky Monkeys

Wist je dat Whisky Monkeys een half jaar bestaat? Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom geven we verschillende prijzen weg. Iedere prijsvraag duurt twee weken en de winnaars worden in de tweede week van augustus bekendgemaakt.
Let op: de prijsvragen zijn alleen geldig voor inwoners van Nederland.
Los van dit prijzenfestijn loopt er tot het einde van de maand trouwens nog een prijsvraag om tickets voor het Whisky & Spirit Festival Kempenland te winnen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties