Duurzaamheid loont! Berry Bros & Rudd lanceert tien flessen pionierende drank

Rubrieken
zaterdag, 21 oktober 2023 om 17:00
berry bros rudd collective pioneers
De onafhankelijke bottelaar Berry Bros & Rudd heeft een bijzondere nieuwe serie onthuld. The Collective #1: The Pioneers is een serie dranken van ware pioniers. Maar liefst tien distilleerderijen die streven naar duurzame productie zijn vertegenwoordigd in een reeks van tien bottelingen.
De nieuwe reeks van de bottelaar in Londen bestaat uit negen whisky’s en één cognac. De collectie is met de hand geselecteerd door Jonny McMillan, de Spirits Reserve Whiskey Manager van Berry Bros & Rudd. Hij werkte bij de selectie samen met Ryan Chetiyawardana, bar-eigenaar en mixologist.
McMillan vertelt dat de distilleerderijen die in de Berry Bros & Rudd The Collective #1: The Pioneers serie vertegenwoordigd zijn allemaal een eigen manier hebben gevonden om duurzamer te zijn. De een richtte zich daarbij op de gezondheid van de bodem, terwijl de ander juist aan het terugdringen van het energieverbruik gewerkt heeft.

Wat is de Berry Bros & Rudd The Collective #1 serie?

De bottelaar heeft specifiek gezocht op deze verschillende benaderingen om zo een breed spectrum te maken. Daarbij is ook goed gelet op de locatie van de distilleerders. De dranken in de The Pioneers reeks komen uit alle delen van de wereld.
Hieronder vind je de tien bottelingen op een rijtje, samen met het alcohol by volume percentage (ABV) en het land van herkomst:
  • Agitator 2018 Single Malt Swedish Whisky (57,7 procent ABV), Zweden
  • Arbikie 2017 Single Grain Scotch Whisky (58,3 procent ABV), Schotland
  • Ardnamurchan 2017 Single Malt Scotch Whisky (59,7 procent ABV), Schotland
  • Belgrove 2016 Single Rye Tasmanian Whisky (61,1 procent ABV), Australië
  • GlenWyvis 2018 Quarter Cask Finish Single Malt Scotch Whisky (53,9 procent ABV), Schotland
  • Jean-Luc Pasquet 2017 Petit Champagne Cognac (40% ABV), Frankrijk
  • Oxford Artisan 2019 Single Rye English Whisky (54,5 procent ABV), Verenigd Koninkrijk
  • Nc’nean 2017 Single Malt Scotch Whisky (57,3 procent ABV), Schotland
  • Rademon Estate Shortcross 2017 Single Pot Still Irish Whiskey (55,1 procent ABV), Ierland
  • Westland 2014 Madeira Finish Single Malt American Whiskey (53 procent ABV), Verenigde Staten
Als je de complete serie in huis wil halen moet je wel even in de buidel tasten. Elk van de flessen whisky kost namelijk 125 pond (omgerekend 144 euro). Voor de cognac betaal je iets minder, namelijk 75 pond (omgerekend 86 euro). In totaal betaal je dus 1200 pond voor de hele set (omgerekend 1377 euro), exclusief verzendkosten. De flessen uit de Berry Bros & Rudd The Collective #1: The Pioneers reeks zijn te koop op de website van de Londense bottelaar. Of en wanneer deze nieuwe set naar Nederland komt, is niet bekendgemaakt.
Foto: Berry Bros & Rudd.

POPULAIR NIEUWS