Storm Babet veroorzaakt flinke schade bij Midleton Distillery

Nieuws
zondag, 22 oktober 2023 om 8:00
midleton
Storm Babet heeft voor behoorlijk wat schade gezorgd de afgelopen dagen. De storm trok onder andere over Ierland heen en zorgde daar voor ongekende problemen. De Midleton Distillery Experience in Cork heeft hierdoor zijn deuren moeten sluiten.
Het oostelijke deel van Cork in Ierland kreeg een 'code rode' weerswaarschuwing in verband met de storm. Dit soort waarschuwingen komen niet veel voor in het land, maar de storm was dan ook niet mis. Babet zorgde er namelijk voor dat er in slechts 24 uur tijd voor een maand aan regen viel.
Duizenden huishoudens kwamen zonder stroom te zitten, wegen raakten overstroomd en kelders en huizen kwamen onder water te staan. Ook kwam onder andere de hoofdweg van Midleton onder water te staan. Een van de gebouwen die te maken kreeg met een overvloed aan regen was de Midleton Distillery. Het bezoekerscentrum raakte in de storm beschadigd. Irish Distillers heeft daarom de Midleton Distillery Experience gesloten. De toeristische trekpleister van whiskeymerken als Jameson, Redbreast, Midleton Very Rare en Method and Madness, is tot nader order niet te bezoeken.

Omvang van de schade door storm Babet aan Midleton Distillery onbekend

Een woordvoerder van Irish Distillers vertelt dat de locatie beschadigd is geraakt tijdens de storm, maar dat de exacte schade nog niet bekend is. Op dit moment wordt er door de teams in Dublin en in Midleton nog gekeken wat Babet aangericht heeft in het pand. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen bij het bezoekerscentrum. Wel zijn er in Schotland verschillende slachtoffers gevallen tijdens het ruwe weer.
Er is in 2021 nog een flinke investering gedaan in het bezoekerscentrum van Midleton Distillery. Toen is er ruim 13 miljoen euro besteed aan werkzaamheden die niet lang daarna begonnen. In 2025 zouden deze voltooid zijn, maar of dat nog gehaald wordt zal deels afhangen van de schade die storm Babet veroorzaakt heeft.
Foto: Irish Distillers/ Midleton Distillery Experience

POPULAIR NIEUWS