Vraag Maar Raak: Welke Belgische whisky heb je weleens gedronken?

Rubrieken
door Whisky Monkeyvrijdag, 09 februari 2024 om 15:00
gouden carolus blaasveldbroek
Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak: Welke Belgische whisky heb je weleens gedronken?

Theo

Volgens mij is de enige Belgische whisky die ik ooit gedronken heb een expressie van Filliers. Tijdens The Art of Drinks zag ik ineens de stand van het merk en toen moest ik gewoon even proeven. De whisky beviel prima!

Hessel

Ik heb niet veel ervaring met Belgische whisky. Ik heb Single malt- en rogge whisky van Fillers gedronken. Ook heb ik een review geschreven over een whisky van de Brugse Whisky Company.

Ilse

De eerste Belgische whisky die ik heb gedronken is het Kempisch Vuur 5 jaar oud van distilleerderij Pirlot. De single malt whisky is geturfd en in Laphroaig vaten gerijpt. De jonge whisky was erg smaakvol. Daarnaast is de rechthoekige fles met gouden dop een echte eyecatcher.

Harry

Naast de KraaiKe in mijn laatste review heb ik nog meer uit België geproefd:
  • Veel van Belgian Owl (veelal dezelfde smaken)
  • Filliers rogge (5 en 8 jaar oud), single malt ook
  • Radermacher (Lambertus whisky's, persoonlijk vind ik dit de lekkerste in dit land)
  • Waterloo Whisky (jong, maar hoge kwaliteit)
  • Brugse Whisky Company eerste editie (echt goed)
Ik denk dat Waterloo, Brugse, Filliers, en Radermacher de beste distilleerderijen in België zijn. Waterloo heeft een historische verbinding met de slag en het lokale landschap. Verder zit er een leuk restaurant bij en het gaat om een zachte stijl whisky. Brugse Whisky komt uit een kleine distilleerderij en daarvan is de whisky eenvoudiger.
Filliers maakt de oudste whisky's in België en heeft een goed assortiment rogge whisky. De whisky is niet zo zoet als Brugse whisky's. Lambertus whisky (van Radermacher) is niet zo wel bekend, maar heeft een unieke stijl. Het gaat om lichte single malts met geuren van viooltjes. Radermacher produceert rokerige whisky's en ook tequila vat gerijpte whisky's. Dit komt uit het mooie gebied van de Duitssprekende Ardennes. 

Jan-Marc

Een paar jaar geleden aten wij regelmatig de daghap in een grand café hier in het dorp. Daar hadden ze een aantal whisky’s waaronder een Gouden Carolus. Ik vond dat een hele toegankelijke en smakelijke whisky. Verder heb ik geen ervaring met Belgische whisky.

POPULAIR NIEUWS