Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 12

Rubrieken
woensdag, 20 maart 2024 om 15:00
cragganmore 12 years old
In deze versie van de beste whiskydeals besteden we aandacht aan zachte soepele whisky’s. Dat deze whisky’s vaak uit de Speyside regio komen is geen toeval omdat de klimatologische omstandigheden de ingrediënten bieden die deze whisky’s hun karakter geven.

Cardhu Gold Reserve

Deze bekende distilleerderij produceerde vooral drank voor de Johnnie Walker blends en maakte deel uit van de eerste versie van Diageo’s Classic Malts. In 1893 heeft John Walker & Sons deze distilleerderij gekocht. De naam was toen “Cardow”. Samen met The Singleton was Cardhu een succes en nog steeds worden er verkoopsuccessen gehaald.
Het soepele en zachte karakter heeft ongetwijfeld zijn invloed gehad op de populariteit van deze Whisky. Cardhu Gold Reserve werd gerijpt in met de hand geselecteerde, geroosterde eikenhouten vaten. De malt werd vernoemd naar zijn kleur, die doet denken aan amber en antiek goud.

Grant’s Triple Wood

Dan komen we aan bij Grant's Triple wood. Dat whisky zeker 70 procent van zijn smaken en karakter dankt aan de rijping in eikenhouten vaten is algemeen bekend. Grant's Triple Wood is een blend die rijpte in drie soorten eikenhouten vaten. Ze dragen aanzienlijk bij aan de rijke smaak: nog meer vanille, nog meer fruitige tonen en nog meer uitgesproken zachte kruidigheid. Voor de vriendelijke prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Cragganmore 12

Tot slot raden we deze week de Cragganmore 12 aan. Met een aromatische bloemige neus en rijke tonen van gedroogd fruit laat deze whisky je genieten van al het moois wat de Speyside regio te bieden heeft. Zoet en indringende honing met zelfs een rooknuance maakt deze whisky tot een must voor de liefhebbers van licht geturfde whisky. Denk aan appeltaart met kaneel en gember.
En dan hebben we nog iets, niet per se een 'sale' maar wel iets heel unieks: Deze Nederlandse distilleerderij komt namelijk met de oudste whisky op de markt.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS