Deze locatie laat liefhebbers investeren in whiskygeschiedenis

Nieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 12:00
whiskyvaten
Chivas Brothers heeft The Vault geopend, een op maat gemaakte luxe proefervaring in de Strathisla distilleerderij. Dat meldt Whisky Intelligence. In de ruimte worden bezoekers aan de Speyside stokerij welkom geheten voor een luxe proeverij en de kans om een stukje Schotse geschiedenis te bezitten.
De ruimte onder de Strathisla Distillery was eerder gesloten voor het publiek en bevat veertien vaten die door Sandy Hislop, blending expert van Chivas Brothers, en Kevin Balmforth, cask expert bij de stokerij, geselecteerd zijn. De inhoud van de vaten loopt behoorlijk uiteen.
Zo is er een oude The Glenlivet whisky, een uitzonderlijke Royal Salute, vloeistof van de Longmorn distilleerderij en de laatste overgebleven whisky van de gesloten Caperdonich Distillery aanwezig. Geen van de whisky’s in de vaten waren eerder te koop volgens Hislop.
‘Elk vat dat in The Vault wordt bewaard, toont de ongeëvenaarde kwaliteit, het erfgoed en het vakmanschap van Chivas Brothers. Door de deuren van The Vault te openen, bieden we een unieke kans voor bezoekers van Speyside, door enkele van 's werelds zeldzaamste en meest opmerkelijke whisky's onder de aandacht te brengen, zodat whiskykenners en -verzamelaars ervan kunnen genieten, proeven en kopen.’

Chivas Brothers The Vault biedt investering in whiskygeschiedenis

Chivas Brothers geeft bezoekers die The Vault willen bezoeken een unieke proefervaring. Deze begint met een privé rondleiding in de Strathisla Distillery in Speyside, gevolgd door een wandeling met de archivaris van Chivas Brothers.
Daarna is het tijd om The Vault in te gaan en een selectie van drams uit de 240 beschikbare samples te proeven. In The Vault wordt nog een laatste dram tussen de oude en bijzondere vaten genuttigd, waarna liefhebbers een exclusief vat kunnen kopen. Dat vat wordt na aankoop nog vier jaar bewaard voordat het gebotteld wordt.
Een bezoek aan de Strathisla Distillery en The Vault is te boeken via de website van Chivas Brothers. De prijs van een bezoek begint bij 1200 pond, oftewel ongeveer 1400 euro. Dit is nog exclusief de aankoop van een vat. Onlangs opende Chivas nog een unieke locatie waar liefhebbers van de godendrank in luxe kunnen verblijven.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS