Whisky Names Explained: Fujimi The 7 Virtues

Rubrieken
maandag, 10 april 2023 om 15:00
fujimi 7 virtues
Welkom bij een nieuwe Whisky Names Explained waarin we vandaag een Japanse whisky centraal stellen. Het gaat om de rokerige en krachtige fles Fujimi The 7 Virtues. Waar komt deze naam vandaan?
Fujimi The 7 Virtues is een whisky die een blend is, gemaakt van 70 procent malt en 30 procent maiswhisky. De whisky’s die voor de blend gemaakt zijn, zijn allemaal afkomstig van het Japanse eiland Honshu. De whisky doet denken aan een ander Japans whiskymerk, namelijk Nobushi, waar een strijder opstaat.

Wat betekent Fujimi 7 Virtues?

Fujimi is Japans en vertaald naar het Nederlands betekent dit onsterfelijk. Je raadt het al: ook dit keer wordt daarmee een verwijzing gemaakt naar de verhalen van de Japanse samoerai. Deze verwijzing wordt kracht bijgezet door de samoerai die op de verpakking van de fles staat.
We hebben de fles opgezocht en Gall & Gall heeft nog meer uitleg over de rest van de naam, de 7 Virtues: ‘Het getal 7 op de fles verwijst naar de zeven deugden van de Samurai, de gedragscode die ook wel Bushido genoemd wordt.’

Zevenenveertig Ronin

Dit houdt in dat een samoerai tot aan zijn dood een strikte code moest naleven. Eén van loyaliteit, trouw en eer. Indien een samoerai hier niet (langer) toe in staat was, kon dit opgelost worden met een rituele zelfmoord, beter bekend as seppuku. Een beroemd Japans verhaal is die van de zevenveertig Ronin, een gebeurtenis uit de achttiende eeuw, wat het bekendste voorbeeld is van de erecode. Deze gebeurtenis is vaak gebruikt voor toneelstukken, film en tv. Misschien ken je de film met Keanu Reeves wel: 47 Ronin.
Duidelijk is dat de samoerai een diepe indruk hebben achtergelaten en nog lang zal doorwerken in allerlei cultuuruitingen, en nu dus whisky. De Fujimi 7 Virtues is al te koop voor 34.95 euro.

POPULAIR NIEUWS