Whisky Names Explained: Milk & Honey Rosh Hashana Pomegranate

Rubrieken
maandag, 03 juni 2024 om 15:00
pomegranate
Dat lekkere whisky niet alleen uit Schotland komt, lijkt elk jaar duidelijker te worden. Een van de distilleerderijen die een duit in het zakje van deze claim doet, is Milk & Honey. In deze Whisky Names Explained leggen we je uit waar de naam Milk & Honey Rosh Hashana Pomegranate vandaan komt. 
De stokerij uit Tel Aviv, Israël bracht vorig jaar een expressie uit die in gerijpt heeft in Pomegranate wijn. Wat de Milk & Honey Rosh Hashana editie te maken heeft met de Joodse cultuur, lees je in deze Whisky Names Explained.
‘Oma e toemba!’ klinkt het tijdens het Joodse Nieuwjaar dat in het Hebreeuws Rosh Hashana heet. Hiermee wensen de Joden op elkaar een ‘goed en zoet jaar’ toe. Ook kan er een kort en vrolijk ‘Shana tova!’ gezegd worden, wat vertaald kan worden als goed jaar. Dit jaar valt de feestdag op 3 en 4 oktober. 

Een zoete start van een nieuw jaar

Rosh Hashana vindt elk jaar plaats aan het begin van de herfst als de oogst van het land is en de blaadjes van de bomen vallen. Voor de Joden is dit het ideale moment om het oude jaar te overdenken en een frisse start te maken aan vier nieuwe seizoenen. Traditiegetrouw worden er op deze dag stukjes appel met honing gegeten. Dat is nog eens een zoete start van het nieuwe jaar.
Van de zoete traktatie appel en honing gaan we naar melk en honing. Want het Israëlische whiskymerk Milk & Honey brengt fijne zoetigheid op de markt in vloeibare vorm. De APEX en Elements series gooien hoge ogen bij liefhebbers van de godendrank over de hele wereld. De Rosh Hashana Pomegranate is een editie uit de laatstgenoemde serie die speciaal voor de gelijknamige Nieuwjaarsdag in 2023 is uitgegeven.

613 zaden in een granaatappel?

Net als het eten van appeltjes met honing tijdens Rosh Hashana is ook het eten van een granaatappel een Joods gebruik dat staat voor een vruchtbaar jaar vol overvloed. Volgens Israëlische overleveringen bevat de granaatappel 613 zaden, een voor elk gebod uit de Tora. De keuze van Milk & Honey om de Rosh Hoshana editie juist in voormalig granaatappel wijnvaten te laten rijpen lijkt hiermee een begrijpelijke keuze.
De Milk & Honey Rosh Hoshana Pomegranate is een echte signatuur whisky van de stokerij uit Tel Aviv. De geur wordt diep en levendig genoemd en met een smaakomschrijving van granaatappel, gebakken appels, citroen, lavendel en kruidnagel is dit een uitstekende whisky om een nieuw jaar goed te beginnen. Oma e toemba!
English Whisky Image
English Whisky
EUR22.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties