5 Talisker whisky tips Voor World Ocean Day

Best of
zaterdag, 08 juni 2024 om 7:00
talisker
Als je aan whisky en de oceaan denkt, denk je aan Talisker. Het is vandaag World Ocean Day en wat past hier beter bij dan een goed glas Talisker? Dat dachten wij ook, dus schenk jezelf een dram Storm of Skye in en lees deze 5 Talisker Tips voor World Ocean Day.

Probeer eens een andere Talisker

Door de jaren heen heeft de Talisker 10 Years menig hart veroverd. Misschien was het wel de eerste geturfde whisky die je lang geleden dronk. Zoals met zoveel dingen in het leven, is het soms tijd om iets nieuws te proberen. Denk bijvoorbeeld aan De Port Ruighe, die zowel het bekende van Talisker in zich heeft, maar ook een aangename zoetheid met zich meebrengt door de finish in een voormalig port vat.

Geef aan het goede doel

Overbevissing, watervervuiling en de plastic soep zijn termen die ons allemaal steeds meer zorgen baren. Om actief een bijdrage te leveren aan de bescherming van onze oceanen is Talisker een samenwerking aangegaan met Parley for the Oceans. Deze milieuorganisatie heeft als missie om de oceanen te beschermen en verdere vervuiling tegen te gaan.
Wil je ook een duit in het zakje stoppen? Koop dan een fles Talisker x Parley Wilder Seas. Bij iedere verkochte fles doneert Talisker een bedrag om de goede zaak te spekken. Bijkomend voordeel is dat deze op cognac vaten gerijpte Talisker gewoon ontzettend lekker is.

Ga voor een fles Talisker 18

Ben je te spreken over het typische Talisker profiel en toe aan meer diepgang? Ga dan eens voor een fles Talisker 18. Waar de Storm, Skye en 10 Years smaakvol en ruig zijn, mag je van de 18-jarige variant meer warmte en complexiteit verwachten. De prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde en zelfs Herman van der Meij, Luxury & Scotch Whisky Ambassador Benelux bij Diageo, tipt deze volwassen Talisker als zijn favoriet uit het kernassortiment.

Kies voor producten met een MSC-keurmerk

Oesters en Talisker is een bekende whisky en food pairing. Helaas is de vangst van oesters en vis niet al te best voor de oceanen. Kies daarom voor producten met een MSC-keurmerk als je graag een passend gerecht bij je Talisker wilt. Recentelijk is ook op dit keurmerk kritiek gekomen vanuit het WWF, dus als je echt het beste met de oceanen voor hebt, kies je voor een vegetarische optie bij je Talisker dram.

Verwen jezelf eens met de Talisker The Wild Explorador (Special Release 2023)

De Whisky Monkeys hebben vorig jaar de kans gehad om alle Diageo Special Releases van 2023 te proeven. De Talisker The Wild Explorador sprong voor enkele monkeys er als favoriet uit. Als je iets te vieren hebt of je wilt jezelf gewoon eens lekker verwennen, haal dan deze Special Release in huis.
Met een rijping op zowel Ruby en Tawny als witte Portvaten is de smaak van deze Talisker uniek te noemen. En niet alleen de krachtige en zoete tonen in de drank spreken aan. Ook pronkt er op de verpakking en de fles de afbeelding van een zeevaarder die op een Portugees schip de golven doorklieft.
Proeverij dop voor GLENCAIRN glas - Glencairn Crystal Scotland Image
Proeverij dop voor GLENCAIRN glas - Glencairn Crystal Scotland
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties