De top 5 beste en leukste whisky pipetten om te gebruiken bij whisky

Best of
zondag, 17 maart 2024 om 16:00
wolfburncash strength
De meningen zijn verdeeld. Drink je een cask strength whisky met of zonder pipet? Slim is het in ieder geval wel om met zo’n hoog alcoholpercentage de drank wat te verdunnen. Dat kun je doen met een whisky pipet waarvan we een paar hele leuke op een rijtje zetten.
Een pipet kun je kopen voor een paar euro en dan heb je er een zonder toeters en bellen. Maar whisky drinken doe je rustig en is vaak een hele beleving. Je wilt dit met leuke mensen in doen een mooie omgeving en met een goed glas. Dus waarom zou je er ook niet voor kiezen om daar een mooie whiskypipet bij te hebben?
Een pipet steek je makkelijk in een zakje van een blouse en pak je erbij als je een whisky wilt verdunnen. Even een drupje water erbij of misschien een paar en je zult merken dat de dram in je hand iets minder sterk wordt én dat er aroma’s vrijkomen die je daarvoor nog niet had ervaren. Win-win!

De veilige optie: The Glencairn Pipette

Laten we beginnen met me meest veilige optie en dat is The Glencairn Pipette. Eén van de meest bekende glazen om whisky te proeven, is Glencairn. Deze glazen hebben een dik pootje, waardoor deze niet zomaar kapot gaat. En het is bovendien een goed glas om aroma’s te kunnen waarnemen. Hier is dus ook een whiskypipet van te koop. Je betaalt daar iets minder dan vijftien euro voor.

Whisky pipet met een engel

Een synoniem voor whisky is godendrank. En whisky die in een vat verdampt is ‘angel’s share’. Ook wordt er regelmatig een whiskyfestival georganiseerd in een kerk. Als we dan toch bezig zijn met deze bijbelse verwijzingen, kan het leuk zijn om een whiskypipet op de kop te tikken waar een engeltje bovenop zit. Dat is namelijk gewoon te koop.

Whisky pipet met een eend

Waarom er een whiskypipet met een eendje te koop is, weten we niet. Maar feit is wel dat dit bestaat. Het gaat om een luxe pipet met daar bovenop een eendje dat goudkleurig is. Het design heeft een chique uitstraling.

Whisky pipet van Loch Ness

Wie aan Schotland denkt, waar natuurlijk veel whisky vandaan komt, is ook wel bekend met het beest van Loch Ness. Dit mythische beest heeft wat teweeggebracht. Dus hoe gaaf is het dat je een whiskypipet Loch Ness kunt kopen? Het is net weer even wat anders.

Whisky pipet met distilleerketel

Whisky wordt natuurlijk anders gemaakt dan een kopje thee. En daarom is het leuk om wellicht een whiskypipet met een distilleerketel te kopen. Iets braver dan het beest van Loch Ness, maar zeker niet minder leuk.
Gebruik jij weleens een whiskypipet? Laat het ons gerust weten in de comments.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties