Deze Ardbeg whisky koop je nu met een mini warehouse

Nieuws
zondag, 17 maart 2024 om 15:00
ardbeg wee beastie warehouse 2024
De Ardbeg Distillery heeft vaak whisky’s die in een speciale verpakking geleverd worden. Nu is dat ook het geval, want bij de Ardbeg Wee Beastie Warehouse Edition 2024 krijg je er een miniatuur van het pakhuis van Ardbeg bij.
Elke Ardbeg liefhebber kent de Wee Beastie uitdrukking. De whisky is al even onderdeel van de Ultimate Range van de distilleerderij en een hele geliefde whisky. Ardbeg heeft de Wee Beastie expressie nu onderdeel gemaakt van een andere nieuwe ‘traditie’: de warehouse packs.
Eerder draaide er al een Warehouse Pack om de 10 jaar oude Ardbeg Ten whisky, maar dit keer bevat de speciale koker de Wee Beastie expressie. Natuurlijk is de koker geheel in Wee Beastie stijl vormgegeven.
Op de ene kant vind je de woorden Planet Ardbeg terug met een rookpluim die in het moeras lijkt te hangen. De andere zijkant toont het monster achter de whisky, een enorme alligator, en de fles zelf. Ook is er aan die kant de bekende deur van het warenhuis te vinden waar Shortie, het Ardbeg hondje, staat te waken. Het dak van het miniatuurwarenhuis is de deksel waaronder de fles 5 jaar oude whisky te vinden is.

Wat is de Ardbeg Wee Beastie whisky?

De Wee Beastie whisky heeft vijf jaar gerijpt in ex-bourbon en ex-Oloroso sherryvaten. Daarna is de expressie non-chill filtered de fles in gegaan op 47,4 procent alcohol by volume (ABV). Dit zijn de tasting notes:
Neus: Kruidige tonen met hints van vanille en peer. Daarna rijke Turkse koffie, dennenhars en aroma’s van ham met honing.
Smaak: Een rijk mondgevoel met tonen van chocolade, creosoot en teer, met eucalyptus, antiseptische zuigtabletten en anijs. Daarna rook met gerookte ham en sappig vlees.
Afdronk: Lang en zout met tonen van cacao en fudge.
De speciale Ardbeg Wee Beastie Warehouse Edition 2024 koop je op verschillende plekken in ons land. De prijs van een fles ligt tussen de 50 en 60 euro.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS