34-jaar oude Laphroaig whisky Ian Hunter 2022 in de sale bij Gall & Gall

Nieuws
zaterdag, 20 mei 2023 om 13:00
whiskyglazen
Zoek jij een heerlijke oude whisky? Dan heeft Gall & Gall nu een aanbieding. Daar kun je de Laphroaig 34 years Ian Hunter 2022 nu op de kop tikken voor 1549,99 euro. Een flink bedrag, maar minder dan de normale prijs.
Normaal gesproken kost de Laphroaig34 Years Ian Hunter 2022 bij Gall & Gall namelijk 1799,99 euro. Daarmee loopt de slijter alvast vooruit op het vakantiegeld van mensen. De Ian Hunter is de vierde release in de Hunter Story Book serie. Elk jaar komt er een nieuw hoofdstuk en daarmee fles uit waarin de geschiedenis van de distilleerder en de personages uitgelicht worden.

Wat weten we over de 34-jaar oude Laphroaig whisky?

De 34-jaar oude whisky heeft gerijpt in ex-bourbon en Olorosso Sherry vaten en is echt iets voor mensen die houden van de wat rokerige en krachtigere whisky’s.
Gall & Gall meldt het volgende over de whisky: ‘In dit hoofdstuk staan de moutvloeren van Ian Hunter centraal en de bijdrage die het levert aan de smaak van Laphroaig. Het resultaat: een bijzondere 34 jaar oude single malt in een prachtige verpakking. Qua smaak heeft de whisky een prachtige balans: turfachtig en zoet, gebarbecued varkensvlees met zoete honingmarinade, samen met tonen van perzik en oranjebloesem, een vleugje jodium, aardse en bloemige smaken.’
De 34-jaar oude Laphroaig whisky Ian Hunter 2022 wordt geleverd in een bijzondere verpakking waar ook een boek bij zit, zodat de geschiedenis van deze fles en distilleerderij wat beter belicht worden. Het is zoals we al maanden roepen: whisky is zoveel meer dan enkel een drank(je). Vaak zijn er hele gave verhalen te vertellen. Binnenkort zullen we deze whisky nog verder uit gaan lichten in een Whisky Names Explained. De wekelijkse categorie op maandag waarin we de namen van whisky’s uitlichten.