Ballantine’s onthult exclusieve Dota 2 whisky en samenwerking met team van Virgil van Dijk

Nieuws
door Monkey
donderdag, 26 oktober 2023 om 9:00
ballantines dota
De Schotse whiskymaker Ballantine’s slaat de handen ineen met het team van voetballer Virgil van Dijk. Het gaat om het Tundra E-sports team dat internationaal optreedt in de videogame Dota 2. Ballantine’s is nu sponsor van het team. Daarnaast verschijnt er een tweetal exclusieve whisky’s van het merk.
De whisky’s zijn uitgebracht om het tienjarige jubileum van de videogame Dota 2 te vieren. De titel van ontwikkelaar en uitgever Valve krijgt twee opvallend gelabelde versies van de Ballantine’s Finest. De labels zijn respectievelijk rood en blauw met daarop karakters uit het spel zoals Juggernaut, Monkey King, Marci en Brewmaster.
De flessen komen in gelimiteerde oplage uit en zijn exclusief te koop in China, waar Dota 2 een aanzienlijk populaire titel is.
Mathieu Deslandes, Global Marketing Director bij Chivas Brothers, vertelt over de samenwerking met Valve dat het team er niet lang over na hoefde te denken om de handen ineen te slaan. ‘Dota 2 is wereldwijd een iconische game met specifiek een enorme invloed op de Chinese gaming community.’
Rondom de samenwerking verscheen ook een korte promotievideo:

Niet alleen exclusieve Ballantine’s whisky

Naast de exclusieve bottelingen van Ballantine’s Finest whisky, is er nog een bijzondere samenwerking. Het whiskymerk is namelijk de hoofdsponsor van team Tundra, het E-sports team van Virgil van Dijk. Het team verdedigt dit jaar de wereldtitel tijdens het Dota 2 International 2023 kampioenschap. Dit gebeurt in speciale blauwe shirts, waar op de rug groot het Ballantine’s Blended Scotch Whisky logo te vinden is.
Het is niet de eerste keer dat Ballantine’s een oversteek naar de gamingwereld maakt. Eerder was er al een samenwerking met videogameontwikkelaar Gearbox Software. Daarbij verscheen eerst een fles Ballantine’s finest Moxxi’s Bar Edition. Deze botteling kreeg onlangs nog een tweede editie, genaamd Moxxi’s Bar Edition 2.0. Ook ging Ballantine's eerder dit jaar een samenwerking aan met rapper The RZA, bekend van de Wu Tang Clan.
Foto: Ballantine's

POPULAIR NIEUWS