Aberfeldy Warehouse Experience biedt diepgaande blik achter de schermen van whisky maken

Nieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 7:00
dewars experience
Dewar's heeft een nieuwe bezoekerservaring geopend in de historische Aberfeldy distilleerderij in Perthshire, Schotland. De Aberfeldy Warehouse Experience biedt een diepgaande blik achter de schermen van het whisky maken en markeert een aanzienlijke investering in bezoekerservaringen door Dewar's.

De 'Spiritual Home' van Dewar’s

Gevestigd in de originele pakhuizen uit 1898, ontworpen door Charles Doig, neemt de ervaring bezoekers mee op een reis door de rijke geschiedenis en tradities van de distilleerderij. Aberfeldy, de enige distilleerderij gebouwd door de gebroeders Dewar, wordt beschouwd als het Spiritual Home van het merk.
Tijdens de rondleiding verkennen bezoekers eerst de Old Filling Store, waar ze alles leren over het fusten en rijpen van Aberfeldy whisky. Vervolgens leidt de tocht naar de Blenders Bothy, waar het viervoudige rijpingsproces van Dewar's Double Double-assortiment wordt onthuld.
Hier komt meesterblender Stephanie Macleod, zesvoudig International Whisky Competition Master Blender of the Year, tot leven als een avatar-projectie om gasten te begeleiden.

Macleod aan het woord

Macleod benadrukt het belang van de locatie die volgens haar de rijke erfenis van de Dewar familie laat zien.
'De locatie, gezegend door het zuivere water van de Pitilie Burn, biedt niet alleen een ongerepte waterbron voor onze distilleerderij, maar verbindt ons ook met de tijdloze tradities en het vakmanschap van onze voorouders.'
De tour eindigt met een Dewar's quiz en een gepersonaliseerde proeverij die de unieke "Dewar's persona" van elke gast onthult. Deze interactieve benadering biedt een diepgaand inzicht in de laatste stappen van het whiskyproductieproces en hoe de new-make spirit zich ontwikkelt tot de bekroonde whisky's die wereldwijd worden genoten.
De Dewar's Aberfeldy Experience, inclusief de nieuwe Warehouse Experience, is nu te boeken via de Dewar's website. Bezoekers van over de hele wereld zijn uitgenodigd om deze unieke reis door de wereld van Dewar's whisky te ervaren.
Foto: Dewar's / Aberfeldy Distillery
Glashouder / Duig Whisky Image
Glashouder / Duig Whisky
EUR54.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS