Vraag Maar Raak: welke naam van een SMWS whiskyfles vind jij geweldig?

Rubrieken
vrijdag, 05 juli 2024 om 15:00
smws 2
Het is vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. Deze week stellen de Whisky Monkeys de vraag welke naam van een Scotch Malt Whisky Society, afgekort SMWS, tof vinden. Lees je mee?

Hessel

Er zijn zoveel verschillende SMWS bottelingen dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te weten, laat staan een favoriet te kiezen. Een van de namen die me bij is gebleven is 'Marshmallows in a fruit bowl.' Ik heb deze whisky niet geproefd, maar de naam klinkt gewoon erg goed.

Jan-Marc

Ik heb thuis een ‘Marmalade Overdrive’ staan. Een fantastische blend met een passende en geweldige naam. De whisky verschaft veel zoetigheid en heeft veel smaak. Chapeau voor zowel de maker van de blend als de bedenker van de naam.

Daan

Op het whiskyfestival in Leiden dit jaar was de SMWS aanwezig en heb ik onder andere de 'Japanese Car or Norwegian Cheese' geproefd. Naast de bizarre naam gaat het hier om een fijne whisky van Glenburgie. De whisky is flink hoog in het alcoholpercentage, maar heeft daardoor een heerlijke gepeperde smaak.
Na de Islay trip in april heb ik in de bar van SMWS aan de Queenstraat in Edinburgh de 'Santa's Sooty Fireside' dram geproefd. Dit is een heerlijke zachte Caol Ila, de enige distilleerderij die we niet hebben bezocht op Islay.

Rob

Ik heb de 'Jekyll and Hyde' dram geproefd op een tasting en was zo onder de indruk dat ik deze botteling van SMWS gekocht heb. Het betreft een Glencadam van 9 jaar oud die voor echte sensatie zorgt, van bloemig naar scherp en van zwaar tot delicaat. Waarschijnlijk speelt het alcoholpercentage van 62,1 procent ook een belangrijke rol, mar deze beleving gaat me altijd bij blijven.  
Wist je dat je regelmatig toffe prijzen kunt winnen hier op Whisky Monkeys? Houd onze Prijsvraag-pagina dan ook goed in de gaten. De acties worden regelmatig geüpdatet met nieuwe prijsvragen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties