Alles weten over whisky? Met het boek Whiskypedia kom je een stapje verder

Nieuws
zondag, 12 mei 2024 om 12:00
lezen
Schrijf 11 juli alvast in je agenda, want dan komt er een boek uit dat jij misschien wel toe wilt voegen aan je collectie. Het gaat om Whiskypedia van Charles Maclean.
Nieuw is Whiskypedia niet, want het gaat om de zesde revisie van dit boek. Het is dus een populair naslagwerk om daarmee whiskykennis van mensen te vergroten. De versie die in juli uitkomt is dan ook weer helemaal up to date.
Whisky is zo’n complex drankje, heel anders dan bijvoorbeeld wodka. En er valt zoveel over te leren. Waar komt de smaak van whisky bijvoorbeeld vandaan? Dat is meer dan enkel invloed van vaten. Hoe zit het met de geschiedenis van Schotse whisky? Auteur Charles Maclean heeft maar liefst 30 jaar onderzoek gedaan naar de godendrank en daar meer dan 400 pagina’s over opgeschreven.
Whiskypedia Image
Whiskypedia
EUR15.99
Op voorraad
Koop op bol.

Een whisky guru

The Sunday Times noemde hem eerder al een whisky guru. De zesde editie is alvast vooruit te bestellen bij bol.com voor 17,99 euro. Het gaat om een paperback versie. Bol hanteert zelf de volgende omschrijving van het boek:
‘Whiskypedia is het essentiële handboek voor alle whiskyliefhebbers en bevat alles wat je moet weten om een connessieur te worden, van het begrijpen van het etiket tot regionale verschillen. Deze editie is volledig herzien en bijgewerkt met nieuwe items over alle nieuwste distilleerderijen.’
Regelmatig komen er allerlei nieuwe whiskyboeken uit. Bekijk vooral wat we nog meer geschreven hebben over whiskyboeken.

Wat geef jij op Moederdag?

Nu komt dit boek te laat om Moederdag wat verder te doceren in de wondere wereld van whisky. Maar we hebben wel een paar andere mooie whisky cadeautips voor mamalief op een rij gezet voor. Verwen je haar met een mooi likeur of whisky? Of wordt het toch heel wat anders? Deel je ideeën met ons in de comments.

POPULAIR NIEUWS