Balblair whisky voortaan onder leiding van een nieuwe manager

Nieuws
zondag, 12 mei 2024 om 15:00
john macdonald balblair
De Balblair Distillery in de Schotse Highlands heeft een nieuwe distillery manager. John MacDonald, de voormalige distillerymanager bij de stokerij, is met pensioen. Hij heeft zijn taken na 18 jaar neergelegd en de sleutels van de distilleerderij aan zijn opvolger gegeven.
John MacDonald gaat na 18 jaar trouwe dienst bij Balblair met pensioen. Hij draagt de sleutels van de stokerij over aan zijn opvolger, David Rogerson.
Whisky Science Image
Whisky Science
EUR156.63
Op voorraad
Koop op bol.
Rogerson klim vanuit zijn huidige positie als assistant distillery manager op naar de nieuwe functie. Hij is al enkele jaren aan boord van Balblair Disitllery. Daarvoor bij Speyburn Distillery en Marston’s Eagle Brewery gewerkt, waar hij de nodige ervaring opdeed.

Een carrière van 35 jaar in de whisky-industrie

MacDonald sluit met zijn vertrek bij Balblair Distillery een carrière van 35 jaar in de whisky-industrie af. Hij begon zijn loopbaan als warehousemanager bij Glenmorangie Distillery, waar hij na 17 jaar opgeklommen is tot assistant distillery manager.
Deze functie verruilde de Keeper of the Quaich voordat hij distillery manager werd bij Balblair. Die baan heeft hij tot begin deze maand bij Balblair uitgevoerd. MacDonald is onder andere verantwoordelijk geweest voor het samenstellen van het huidige team bij de distilleerderij. Daarnaast was hij betrokken bij het openen van het bezoekerscentrum en het opstarten van een duurzaamheidsprogramma.
Over zijn loopbaan bij Balblair vertelt MacDonald dat het een grote eer is geweest waar hij de afgelopen jaren enorm van genoten heeft.
‘Ik wil het team van de distilleerderij, vroeger en nu, enorm bedanken voor hun vakmanschap, toewijding en vriendschap, met een speciale vermelding voor Assistent Manager Norman Laing, die de beste is in het vak en wiens hulp van onschatbare waarde is geweest.’
MacDonald wenst David Rogerson, de nieuwe distillery manager van Balblair heel veel succes en plezier in zijn nieuwe functie.
Foto: Balblair

POPULAIR NIEUWS