Ardbeg brengt unieke ervaring naar Londen voor Ardbeg Day

Nieuws
dinsdag, 16 mei 2023 om 17:00
ardbeg vapour
Ardbeg houdt binnenkort een speciale viering. Op 3 juni is het de laatste dag van het Feis Ile festival. Het whiskymerk houdt een speciaal evenement op die dag, die ook Ardbeg Day genoemd wordt.
Niet alleen wordt op Ardbeg Day de nieuwe Ardbeg whisky, Heavy Vapours, uitgebracht. Je kunt ook deelnemen aan een speciaal evenement. als je toevallig in Londen bent. In The Light Bar in Shoreditch High Street vindt namelijk een onderdeel van Ardbeg Day plaats.
‘Detective Noir’, zoals het evenement heet, neemt deelnemers mee in de wereld van de Ardbeg comics. Er moeten puzzels en raadsels opgelost worden, codes gekraakt worden om uiteindelijk een mysterie op te lossen. Natuurlijk is er ook ruimte voor het proeven van de nieuwe Heavy Vapours.
Het evenement duurt van 14:00 uur tot 17:00 uur en een kaartje kost 40 pond. Daarvoor krijgen deelnemers niet alleen een leuke middag terug, vol puzzel en detectivewerk, maar ook drie andere Ardbeg cocktails en een hapje van Shortie’s Smokehouse.

Wat is Ardbeg Heavy Vapours?

Ardbeg heeft deze activiteit gelanceerd rondom de release van Heavy Vapours. Deze nieuwe whisky moet een bijzondere release van de distilleerderij zijn. De Ardbeg whisky is namelijk gestookt zonder een zuiveraar in de distilleerketel. Daardoor is de balans in de whisky verstoord, aldus het verhaal achter de drank.
De whisky combineert zoete aroma’s met de smaak van onder andere pepermunt, kardemom en pure chocolade. In de neus komen rokerige zoete aroma's naar voren, terwijl in de mond bitterzoete smaken van kolenstof, pepermunt, kardemom en pure chocolade worden gepresenteerd.’
Ardbeg Heavy Vapours komt op 3 juni uit, aan het einde van Fèis Ìle. Dit tiendaagse whiskyfeest draait compleet om het vieren van de whisky's van Islay, waaronder Ardbeg dus. Tijdens de festiviteiten is er ruimte voor muziek, cultuur en natuurlijk whisky. Daarbij zal er door verschillende Islay distilleerderijen een nieuwe whisky onthuld of uitgebracht worden, waaronder de Heavy Vapours whisky van Ardbeg.