Ardbeg gekozen als beste bestemming voor whiskytoerisme door Milroy's gids

Nieuws
woensdag, 14 augustus 2024 om 7:00
ardbeg distillery
De Arbeg distilleerderij is als beste uit de bus gekomen voor whiskytoerisme. De distilleerderij leidt dit jaar de Milroy's of Soho Whisky Travel Index, een lijst waarin distilleerderijen met bezoekerscentra beoordeeld worden. De distilleerderij heeft volgens de Index een ontzettend breed aanbod.
De Milroy's Whisky Travel Index is een digitale tool waarmee whiskyliefhebbers informatie over distilleerderijen kunnen opzoeken. De index heeft onder andere routebeschrijvingen naar distilleerderijen en houdt bij welke voorzieningen er zijn, van eetgelegenheden en proefervaringen tot winkels.
Milroy's Whisky Travel Index wordt jaarlijks bijgewerkt met de nieuwste informatie. Daarbij worden stokerijen beoordeeld op hun aanbod en voorzieningen. Onder andere recensies van bezoekers, het aantal experiences, hoeveel hotels er in de buurt zijn en de gemiddelde beoordeling van de whisky spelen mee in de score.
In de lijst zijn alleen distilleerderijen die tours en proefervaringen bieden aan whiskyliefhebbers meegeteld. Daardoor zijn onder andere Glencadam, Tamnavulin en The Dalmore niet in de lijst meegenomen.

Welke distilleerderijen en ervaringen komen als beste plekken voor whiskytoerisme uit de bus?

De Ardbeg distilleerderij heeft maar liefst 92,24 van de 100 beschikbare punten gescoord en daarmee een Diamond Award in de wacht gesleept. Hieronder zetten we de vijf distilleerderijen met de beste score (en een Diamond Award) op een rij:
DistilleerderijScore
Ardbeg Distillery92,24
Johnnie Walker Princes Street88.97
Glenkinchie Distillery83.97
Springbank Distillery83.84
Bruichladdich Distillery83.50
De distilleerderijen en bezoekerservaringen die buiten de top 5 vallen hebben een gouden, zilveren of bronzen plak gekregen. De 'laatste' resultaten hebben het label 'highly recommended' gekregen. Deze plekken hebben een minder hoge beoordeling dan de andere deelnemers, maar scoren nog steeds minimaal 68.5 van de 100 punten.
Milroy's Whisky Travel Index heeft online een handige tool gemaakt waarbij alle resultaten uit de top 50 makkelijk ingezien kunnen worden. Deze vind je hier.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR48.15
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Ardbeg Distillery.

POPULAIR NIEUWS