Arran debuteert met 25-jaar oude whisky op Amerikaanse markt

Nieuws
dinsdag, 27 juni 2023 om 9:00
arran25years
De Schotse distilleerderij Arran komt op de proppen met een 25-jaar oude whisky. In 1995 ging de new make spirit in vaten en na rijping van een kwart eeuw is er een variant op de markt gebracht, dit keer op Amerikaanse bodem.
De afgelopen periode heeft Arran haar 25-jaar oude whisky vrijgegeven en nu is Amerika aan de beurt. De 25-jaar oude drank heeft gerijpt in twee soorten vaten: 35 procent in sherryvaten en 65 procent in ex-Bourbonvaten. Hiervoor is gekozen om de whisky een gebalanceerd karakter te geven, zodat de sherry niet te veel zou overheersen.

Hoe smaakt de 25-jaar oude Arran?

Hoe smaakt de Arran die een kwart eeuw heeft gerijpt, is de vraag. Dit zijn de tasting notes van de whisky:
Neus: Rijke eik met zachte tonen van nootmuskaat samen met zoete aroma's van gebakken rijpe vijgen, rozijnen en zwarte kersen.
Smaak: Vruchtencake met geroosterde amandelen en kaneel. De sappige pittigheid van sinaasappels en mandarijnen verzacht perfect met manuka honing, muscovado suiker, gebakken abrikozen en een interessante noot van witte peper die voor nog meer complexiteit zorgt.
Finish: Romig en kruidig ​​ met donkere chocolade, walnoten en compote van donker fruit.

Gelimiteerde whisky

Volgens reviewers is het een hele goede whisky met een volwassen karakter. Het gaat om een gelimiteerde whisky waarvan wereldwijd flessen beschikbaar zijn in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Singapore met een adviesprijs van 291,67 pond. En uiteraard is de whisky nu dus ook verkrijgbaar in Amerika.
Fun fact: In 1998 werd het eerste vat van drie jaar oud onthuld met onder andere acteur Ewan McGregor.
Wist je dat we ook geregeld toffe prijzen hebben die je kunt winnen? Bekijk het overzicht via deze pagina. We komen elke maand met nieuwe prijzen.

POPULAIR NIEUWS