Suntory Japan komt met limited edition highball whiskycocktails…in een blikje

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 27 juni 2023 om 11:00
suntory highballs
Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Yamazaki brengt Suntory twee speciale drankje op de markt. Het gaat om de twee gelimiteerd verkrijgbare Suntory Premium Highballs die in een blikje geleverd worden: Suntory Premium Highball Yamazaki en Suntory Premium Highball Hakushu.
De speciale blikjes met daarin de cocktail komen in beperkte oplage uit. De eerste gelimiteerde ingeblikte Suntory cocktail is al uitgekomen op 6 juni. Elk blikje van 350milliliter kost 660 yen, wat neer komt op 4,2 euro per stuk. Dat is een behoorlijke prijs voor een whisky cocktail in een blik. Een highball met Jim Beam whiskey kost namelijk slechts 180 tot 210 yen, ofwel ongeveer 1,35 euro. Je hebt dan ook wel een bijzondere release te pakken met niet de minste whisky erin.
De tweede highball die Suntory Japan uitbrengt is de Premium Highball Yamazaki, met de gelijknamige whisky erin. Hiervan komen slechts 2,4 miljoen exemplaren uit, die per stuk ook 660 yen kosten. Deze speciale cocktail komt, net als de Hakushu variant, in heel Japan in de supermarkt te liggen. Vanaf 8 augustus is hij te koop.

Veel meer dan alleen highballs voor Suntorys 100-jarige bestaan

Suntory brengt de niet alleen deze ingeblikte cocktails uit ter ere van haar verjaardag. Het is tenslotte een enorme mijlpaal en die moet gevierd worden. House of Suntory viert dit speciale jaar dan ook met allerlei toffe releases
We meldden je even geleden al dat er een heel aantal speciale bottelingen van de bekende Japanse whisky’s uitgebracht is. Zo hebben de Yamazaki NAS, Hakushu 12 Years Old en de Hibiki Japanese Harmony een speciale 100th anniversary edition gekregen. Verder komen er twee nieuwe whisky’s uit, namelijk Yamazaki 18 Years Old Mizunara Single Malt en Hakushu Peated Malt 18 Years Old
Los van de speciale releases is er een documentaireserie aangekondigd over het merk. In de hoofdrol van deze serie staat niemand minder dan Keanu Reeves. De serie, The Nature and Spirit of Japan, wordt geregisseerd door Roman Coppola.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties