Arran trapt vierluik af met overgebleven whisky

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 21 oktober 2023 om 13:00
arran remnant renegade 1
Wie wat bewaart, die heeft wat. Dat geldt ook voor Arran. De distilleerderij in Schotland heeft namelijk een nieuwe whiskyserie afgetrapt met whisky uit overgebleven vaten, ofwel Remnant casks. De eerste whisky in de lijn is onderweg.
De serie heeft de naam Signature Series gekregen en bestaat uit vloeistof uit vaten die overgebleven zijn. De whisky voor deze eerste editie is met de hand geselecteerd door Stewart Bowman, de distillery manager bij Arran. Hij koos een aantal single malts die de diversiteit van het merk tentoonstellen en daarbij de waarden van Arran uitstralen. Samen hebben deze de nieuwe single malt Edition 1 The Remnant Renegade gevormd.
Wat de overige vier expressies in de Arran Signature Series worden, heeft de distilleerderij nog niet verklapt. De whisky's worden daarbij allemaal gelimiteerd uitgebracht, maar wat de exacte oplage is staat niet vermeld.

Wat is The Remnant Renegade van Arran?

De vaten die voor de whisky gebruikt zijn, zijn ex-sherry hogsheads, ex-sherry butts en ex-bourbon vaten die uit het hele Arran portfolio komen. Er zijn zelfs vaten gebruikt die nog vloeistof bevatten uit 2017. Bowman heeft al deze drank met elkaar gehuwd in één expressie en gebotteld op 46 procent alcohol by volume.
De tasting notes waarmee hij de The Remnant Renegade whisky omschrijft zijn als volgt:
Neus: Toffee, appels, vanille, kaneel, kruiden, sinaasappelbloesem, steranijs.
Smaak: Zijdeachtige zachtheid, lichte dropsmaak, menthol en honing.
Afdronk: Lang en aanhoudend met verse bloemige noten.
De nieuwe Arran Signature Series betekent voor de distilleerderij iets belangrijks: kwaliteit in je glas zien en focus hebben op genieten van whisky. De nieuwe whisky is online al opgedoken voor ongeveer 100 euro exclusief verzendkosten. Wanneer en of The Remnant Renegade in de schappen bij de slijterij of de whiskyspeciaalzaken in ons land terecht komt, is onbekend.
Foto: Arran Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties