Ballantine’s 7 Year Old American Barrel x RZA Limited Edition uitgebracht

Nieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 8:00
ballantines rza le
In kaki groen kijkt hij stoer voor zich uit. Terwijl een zonnebril op zijn hoofd rust, houdt hij voor zich uit de Ballantine’s 7 American Barrel x RZA Limited Edition bottle. RZA van Wu-tang Clan is duidelijk in zijn nopjes.
Wie het label van de nieuwe Ballantine’s fles ziet, zal zien dat dit afwijkt van andere Ballantine’s flessen. Er staan veel woorden op het label en het lijkt wel alsof het met de handgeschreven is.
Wat blijkt? Het ontwerp is geïnspireerd op de gedichten die RZA geschreven heeft toen hij bij Ballantine’s verbleef in Schotland. Verder valt natuurlijk op dat de Schotse whisky een Amerikaanse touch heeft.

Hoe smaakt de Ballantine’s 7 Year Old American Barrel x RZA Limited Edition?

Het gaat om een 7-jarige whisky die gerijpt heeft in Amerikaanse eikenhouten vaten. Dit zorgt voor aroma’s van toffee, appels, vanille, kamperfoelie, peer, karamel en kruidige noten in de afdronk.
Het blijkt dat RZA niet vies is van een whiskycocktail. Zo is er een video opgedoken op YouTube waarin hij een gesprek heeft met Ethan Miln, Global Brand Ambassador van Ballantine’s.
Daarin drinkt de zanger een zogeheten Shaolin Iced Tea. En daarna gaan ze een game spelen: ‘Slang Lines’ met Ballantine’s. Benieuwd wat dit inhoudt? Bekijk dan de video zelf:
De whisky is een gelimiteerde variant en te koop voor 37.95 pond. Omgerekend in euro’s is dit bijna 45 euro. De drank kan besteld worden via The Whisky Exchange. Of de whisky ook in Nederland rechtstreeks te koop zal zijn, is nog niet bekend.

Meer creatieve Ballantine's whiskyflessen

Ballantine’s heeft regelmatig allerlei samenwerkingen of andere ‘jasjes’ van haar whisky. Zo kwamen er eerder al twee versies uit naar aanleiding van de Borderlands games. En ook is er een Ballantine’s Queens editie en één van AC/DC. Die flessen zijn overigens wel gewoon te koop in Nederland en voor minder dan 20 euro.
Er is een rode draad te zien met videogames en muziek.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS