Whisky tip: The Yamazaki 18 Years, luxe Japanse whisky

Nieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 10:00
yamazaki 18 years old japanese whisky
De nieuwe aflevering van Tokyo Vice, waar geregeld Japanse whisky voorbij komt, staat sinds gisteren op HBO Max. Dus geven we je vandaag een Japanse whisky koop tip: The Yamazaki 18 Years.
Als er één whiskymerk zeer bekend is uit het land van de rijzende zon, dan is het The Yamazaki wel. Nu is het feit dat Japanse whisky de laatste jaren erg in prijs is gestegen. Waar je tien jaar geleden voor een aanzienlijk lager bedrag Japanse whiskyflessen voor een lage prijs kon kopen, is dat nu niet meer het geval.
Een whisky van The Yamazaki ga je niet vinden voor minder dan honderd euro vinden. En dat is als je The Yamazaki Distiller’s Reserver koopt. Al kom je tegenwoordig daarbij ook al gauw uit op minimaal 150 euro.
Wie een Japanse whisky zoekt met een hogere leeftijd, betaalt meer. The Yamazaki 18 Years is nu opgedoken bij Topdrinks voor iets meer dan duizend euro. Een Japanse lekkernij voor luxe diners?

Wat zijn de tasting notes van The Yamazaki 18 Years?

Voordat je een fles van meer dan 1000 euro koopt, is het uiteraard handig om te weten hoe deze godendrank smaakt. Dit zijn de tasting notes:
Neus: Truffels, dikke bittere marmelade en hars. Potpourri en zware Oloroso sherry.
Smaak: Een rijke, bitterzoete smaak met heidewortels, sigarenbladeren, honing, toffee-appels, pruimenwijn en zwarte peper. Misschien een vleugje rancio.
Afdronk: Lang, fruitig met marmelade.

Waar is The Yamazaki 18 Years whisky te koop?

De 18-jarige Yamazaki is aan te schaffen bij Topdrinks voor 1119,95 euro in Nederland. De Belgen betalen helaas ietsje meer.
De Yamazaki distilleerderij heeft overigens weer haar deuren in Japan geopend en is een complete blikvanger geworden. Degene die ooit naar Japan gaat kan er dus een tour boeken.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS