Mortlach onthult de nieuwe 30 Year Old Midnight Malt single malt whisky

Nieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 7:00
mortlach 30 yo midnight malt
Diageo heeft een nieuwe release van de Mortlach Distillery onthuld. Het gaat om een nieuwe editie van de Mortlach 30 Years Old Midnight Malt, een 30 jaar oude single malt whisky. De nieuwe editie van de expressie is sterker dan de editie uit 2022 en gelimiteerd in oplage.
De whisky heeft gerijpt in een combinatie van refill Amerikaanse eikenhouten vaten en Europese eikenhouten vaten. Na de rijping is de vloeistof gesplitst in drie delen. Het eerste deel in gefinisht in Bordeaux wijnvaten, het tweede deel ging in Calvados vaten en het derde deel ging in Guatemalteekse rumvaten.
Uiteindelijk zijn de drie delen weer gehuwd en is het geheel gebotteld op 49,8 procent alcohol by volume (ABV). De beschrijving die de distilleerderij aan de whisky heeft gegeven is behoorlijk poëtisch:
‘Wanneer de dag overgaat in de nacht, verandert het licht en komen schaduwen tevoorschijn. Mortlach Midnight Malt vangt het gevoel van dit moment. Onverwachte lagen van rijkdom en intensiteit komen tevoorschijn uit een afwerking in drie vaten met een gedurfde herkomst.’

Wat is de Mortlach 30 Year Old Midnight Malt whisky?

De Mortlach expressie heeft een licht amberkleurige gloed en een kleur die doet denken aan oud goud. De tasting notes van deze premium whisky zijn als volgt:
Neus: Zacht met wat prikkels, een hartige en kruidige topnoot die doet denken aan knapperig varkensvlees bestrooid met droge salie. Daaronder een diepere, meer wijnachtige noot met tonen van donkere rum, toffeebros en drogende sporen van chocolade.
Smaak: Een rijke wijnachtige, appelfruitige en watertandende start, ondersteund door een lange kruidige intensiteit met een zwarte pepertoets.
Afdronk: Lang en zoet met een lichte pittigheid van peper.
De verpakking van de whisky is maanlichtblauw met oranje. In de luxe doos die aan de bovenkant als het ware in twee delen open splitst staat de whisky op een sokkel Voordat de Mortlach 30 Year Old Midnight Malt whisky te koop is, duurt het nog even. De expressie is namelijk pas vanaf augustus te koop.
De prijs van een fles is op het moment nog niet bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat er slechts 350 flessen wereldwijd beschikbaar zijn. Daarmee is het niet alleen een luxury whisky, maar ook direct een whisky die bij investeerders en verzamelaars populair zal zijn.
Foto: Diageo
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS