High West Distillery komt met grootste whiskyrelease tot nu toe

Nieuws
door Monkey
donderdag, 26 oktober 2023 om 11:00
a midnights winter dram high west distillery
De elfde editie van A Midwinter Night’s Dram Act 11 van de High West distilleerderij uit Utah staat voor de deur. De komende dram van de stokerij wordt net als zijn voorgangers een limited edition, maar wel de grootste release ooit in de whiskeyserie.
De fles wordt namelijk in een oplage van 189.684 exemplaren uitgebracht. Daarmee is er genoeg gestookt om de dram internationaal beter verkrijgbaar te maken. Brendan Coyle, meesterdistilleerder bij High West Distillery, vertelt dat de tiende editie enorm veel druk met zich meebracht, die voor deze nieuwe editie niet echt wenselijk was. Er werden toen ineens twee whiskeys uitgebracht in plaats van een. Het team wilde de tijd nemen voor A Midwinter Night’s Dram 11 en dat heeft ertoe geleid dat er ook meer van de drank beschikbaar is.

Wat is A Midwinter Night’s Dram Act 11 whiskey?

De expressie wordt gemaakt van een mix van rogge die High West’s Rendezvour Rye heet. De mix is opgebouwd uit 95 procent rogge van MGP en 80 procent rogge van High West distillery zelf. De drank is gerijpt in Tawny port en Ruby portvaten, waarna deze gebotteld is op 49,3 procent alcohol by volume (ABV).
De whiskey heeft vanuit High West de volgende tasting notes meegekregen:
Neus: Gepocheerde peer, gedroogde kersen, steranijs, nootmuskaat, gekruide Kerstkoekjes, donkere mokkachocolade, kaneel gembertaart en bladeren op en bosbodem. Smaak: Overvloedig met vijg, cranberry, donkere pruimenjam op rogge toast, peperkoek, sipping chocilate, gebrande kersen, winter gekruide moha, Franse eiken specerijen.
Afdronk: Luxardo kersen onderin een Manhattan cocktail.
De grotere oplage maakt het voor de distilleerderij ook mogelijk om nieuwe markten te betreden. Coyle spreekt over Europa en Australië. Of en wanneer het Amerikaanse whiskeymerk onze markt breed betreedt, is nog niet bekend. De whiskey heeft een verkoopadviesprijs van 125 euro.
Wist je dat InchDairnie ook een Rye whisky uitgebracht heeft?
Foto: High West Distillery

POPULAIR NIEUWS