Barry MacAffer vertrekt als distillery manager van Laphroaig

Nieuws
donderdag, 18 april 2024 om 8:00
barry macaffer laphroaig
Na een loopbaan van ruim 13 jaar bij Laphroaig heeft Barry MacAffer, distillery manager bij de stokerij, besloten om de whiskymaker op Islay te verlaten. Na lang nadenken kondigt hij aan dat hij de Laphroaig verlaat om zijn carrière op een andere plek voort te zetten. Waar is nog niet bekend.
MacAffer kwam 13 jaar geleden in dienst bij Laphroaig, waar hij begon op de moutvloer en het magazijn van de distilleerderij. Na enkele jaren is hij opgeklommen als Assistant Manager en uiteindelijk Distillery Manager geworden in 2022. Deze laatste rol legt hij nu na twee jaar neer.
Hoewel het geen gemakkelijke keuze voor MacAffer was heeft hij besloten om de distilleerderij te verlaten. Dit doet hij met gemengde gevoelens.
‘Het is een ongelooflijke reis geweest, maar nu voel ik dat de tijd is gekomen om nieuwe mogelijkheden buiten mijn geboortestreek Islay te verkennen.’
In zijn korte tijd als manager van de stokerij heeft MacAffer releases als Laphroaig Cairdeas en de meer recentere Laphroaig The Archive Collection 36 Years Old whisky mogen overzien.

Snelle wisseling van de wacht bij Laphroaig Distillery

Het vertrek van MacAffer bij Laphroaig komt redelijk snel na het vertrek van zijn voorganger. De vorige distillery manager, John Campbell, verliet de stokerij op Islay na vier jaar dienst in 2022, waarna MacAffer het overnam.
Op dit moment is Pamela Ferguson de Assistant Distillery Manager. Zij kwam in 2022 in dienst en is de eerste vrouw in het Laphroaig management team. Ze is begonnen bij Beam Suntory als tour manager en heeft al ervaring opgedaan bij Bowmore als site manager.
Of Ferguson ook daadwerkelijk in de voetsporen van MacAffer zal treden, is niet duidelijk. In zijn bericht aan de fans van Laphroaig vertelt MacAffer dat het nieuwe management binnenkort aangekondigd zal worden en dat hij de komende maanden zal zorgen voor een soepele overgang.
Foto: Laphroaig
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.