Deze nieuwe whisky doet in de tasting notes iets met umami

Nieuws
donderdag, 18 april 2024 om 12:00
lark single cask whisky
Zit jij te wachten op een nieuwe whisky uit Australië? Dan is er goed nieuws. Want Lark Distillery heeft een nieuwe whisky aangekondigd, een single cask release. Dit is de tweede release uit de lijn Single Cask Collection.
Het gaat om een gelimiteerd release waarvan in totaal slechts 196 flessen uitkomen. Deze whiskyflessen komen om precies te zijn uit vat #LD2517. Dit is een zeldzaam Kentucky Bourbon Single Cask van 100 liter.
De distilleerderij noemt het zelf een ‘uitzonderlijke serie van drie unieke single casks uit het hart van onze Tasmaanse bond stores.’

Hoe proeft de whisky?

De drank is gedistilleerd in juni 2017, waarna de spirit zes jaar en 10 maanden gerijpt heeft in de Cambridge Distilleerderij van het bedrijf. De tasting notes zijn als volgt:
Neus: ‘Levendige honingmeloen en kiwi presenteren een opvallende neus, met zwarte bostaart en melkchocolade.’
Smaak: ‘Verse groene appel gedoopt in toffee bij aankomst, met zich ontwikkelende zandkoekjes, sinaasappelschil en een vleugje umami.’
Afdronk: ‘Lagen van boomgaardfruit met romig subtiel eikenhout en mokka.’

Wanneer is de whisky verkrijgbaar?

Zoals gezegd gaat het om een gelimiteerde whisky. De godendrank is enkel online beschikbaar, vanaf 22 april 8 uur AEST via de officiële website. Dit is de tijd in Australië, in Nederland zal dat om twaalf uur ’s nachts zijn en dus eerder, vanwege het tijdverschil.
Een fles wordt verkocht voor 350 Australische dollar. Omgerekend naar euro’s komt dat neer op iets meer dan 210 euro.
Een ander whiskymerk uit Australië is Starward, waar Turntable Spirits nog niet heel lang geleden een samenwerking mee had. Lees vooral onze recensie van die fles whisky.
Foto: Lark Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.