Batch 2 van populaire Nederlandse single malt whisky nu te koop

Nieuws
zaterdag, 01 juni 2024 om 11:30
maarten jan leppink twentse ketels squaremountains whisky
Zo snel als de zonnebloemolie een tijdje geleden niet meer aan te slepen was, zo snel verkocht de eerste batch uit van de single malt whisky van Squaremountains. Maar er is goed nieuws, want de tweede batch is nu verkrijgbaar.
Stokerij Twentse Ketels lanceert de nieuwe Squaremountains whisky: Single Cask Frans Eiken Bordeaux. De new make spirit is op 14 april 2021 een Frans eikenhouten vat in gegaan van Tonnellerie Cadus uit Ladoix Serrigny in de Bourgogne, waar eerder rode Bordeaux wijn in lag.
Dat betekent dat de nieuwe whisky van Squaremountains iets ouder is dan drie jaar. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om een single malt én single cask whisky.

Hoe smaakt de whisky?

De nieuwe whisky is diep koper qua kleur en heeft de volgende tasting notes:
  • Neus: De whisky begint met zachte, fruitige en bloemige neus aroma's. Tonen van perzik, rode bessen en gedroogde vijgen worden aangevuld met hints van vanille, gras, hooi en dennenhars.
  • Smaak: De smaak gaat dan over naar een zoet en kruidig palate. Een samenspel van granen, honing, melkchocolade met zweempje vanille en noten doen denken aan graankoekjes. Er is ook een fruitigheid van roodfruit aanwezig, voornamelijk zoete kersen en rode bessen. Zwarte peper en vleugje kaneel maken het geheel compleet en geven de dram een beetje  een kick.
  • Afdronk: Medium tot lang en kruidig. Eikenhout (tannine) staat voorop samen met zwarte peper, geroosterde hazelnoten met accenten van karamel en granen.
De vorige batch verscheen eerder dit jaar en was binnen 24 uur uitverkocht, iets waar Maartenjan Leppink enorm blij mee is. Hij wil het liefste zijn whisky met heel Nederland delen en droomt er stiekem van dat zijn godendrank ooit nog in een film terechtkomt.
squaremountains whisky

Waar is de nieuwe Squaremountains single malt whisky te koop?

Wil jij een fles hebben van deze felbegeerde Nederlandse whisky? De fles is nu te koop via de officiële webshop voor 84,95 euro. Wees er snel bij, want op = op.
In totaal zijn er 256 flessen beschikbaar, dus de verwachting is dat ook deze fles als warme broodjes over de toonbank zal gaan.
Mede mogelijk gemaakt door Stokerij Twentse Ketels.

POPULAIR NIEUWS