Turntable whisky brengt van deze nieuwe limited edition slechts 200 flessen naar Nederland

Nieuws
zaterdag, 01 juni 2024 om 8:00
turntable track 04 track 05 whisky 3
Turntable Spirits is jarig en heeft voor de gelegenheid een feest voor whiskyliefhebbers georganiseerd. Tijdens dit feest heeft de whiskymaker meteen ook de nieuwe limited edition Track 04 en 05 whisky’s uitgebracht.
De broers Alisdair en Gordon Stevenson, oprichters van Turntable whisky, hebben met de twee nieuwe limited edition whisky’s van 2024 een muzikale combinatie weten te maken. Net als bij de eerste drie gelimiteerde expressies, zijn de nieuwe dranken namelijk naar populaire nummers vernoemd.
De eerste expressie heet Turntable Track 04: One Way or Another, naar het nummer uit 1978 van Blondie. De tweede expressie heet Harder, Better, Faster, Stronger. Dit nummer is in 2001 uitgebracht door het Franse duo Daft Punk.

Wat zijn de nieuwe limited edition whisky’s van Turntable?

Zoals met de voorgaande releases, heeft Turntable bij de twee nieuwe tracks een combinatie van dranken gebruikt om tot een uniek smaakprofiel te komen. Hieronder zetten we de twee blended whisky’s op een rij met daarbij de combinatie van whisky’s die erin gegaan zijn en de smaak die het oplevert.
Turntable Track 04: One Way or Another
  • 30 procent Strathclyde first fill bourbon barrels
  • 21 procent Invergordon ex red wine barrels
  • 15 procent Cameronbridge ex marsala barrels
  • 22 procent Linkwood first fill bourbon barrels
Van de smaak van de One Way or Another whisky mag je onder andere tonen van gezouten karamel, verse citrus, walnoten en warme banaan verwachten. De drank is de fles in gegaan op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Turntable Track 05: Harder, Better, Faster, Stronger
  • 26 procent Tamdhu first fill oloroso sherry butt
  • 21 procent Dalmunach first fill bourbon barrel
  • 18 procent Mannochmore first fill bourbon barrel
  • 22 procent Girvan first fill bourbon barrel
  • 13 procent Girvan ex-marsala barrels
De combinatie van vaten heeft de vijfde gelimiteerde Turntable whisky een explosief karakter gegeven. Harder, Better, Faster, Stronger heeft een rijke body met tonen van perzik, chocolade amandeltaart met vanilleroom. Hij is gebotteld op 59,1 procent alcohol by volume (ABV).

Slechts 200 flessen in Nederland

Beide Turntable whisky’s zijn zoals gemeld in een gelimiteerde oplage gebotteld en zullen ook in ons kikkerland uitgebracht worden. De oplage voor Nederland is per expressie gelimiteerd tot 200 stuks. In het Verenigd Koninkrijk zijn beide blended dranken al online te koop voor 69 pond. Omgerekend is dat ongeveer 80 euro.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties