Beam Suntory besteedt 150 miljoen dollar aan uitbreiding

Nieuws
maandag, 20 maart 2023 om 13:00
whiskyvaten
Beam Suntory heeft plannen om een nieuw warenhuis voor de rijping van Schotse whisky te bouwen in East Ayshire. Het project moet ongeveer 150 miljoen dollar gaan kosten en plaats geven aan ruim 500.000 whiskyvaten.
Op dit moment is het slechts een kennisgeving van een aanvraag die Beam Suntory ingediend heeft, maar als dit goedgekeurd wordt, komt er in Easy Ayshire een nieuwe faciliteit van ongeveer 70.000 vierkante meter. Dit gaat dan niet alleen om een opslagplaats, maar ook om bijbehorende gebouwen.
Voor East Ayshire zou de bouw van de faciliteit een belangrijk voordeel met zich meebrengen. Er zouden namelijk behoorlijk wat banen door gecreëerd kunnen worden. Dit zal waarschijnlijk op een gefaseerde manier gaan, waarbij zowel tijdens en na de bouw nieuwe banen beschikbaar komen. Om hoeveel banen het gaat, is alleen nog niet bekend. Daarnaast is het even de vraag of de banen die tijdens de bouw gecreëerd worden ook na de bouw zullen blijven.

Beam Suntory op zoek naar wederhoor

Beam Suntory is in Kilmarnock op zoek naar de mening van de inwoners. Daarom wordt er op 22 april een evenement gehouden in Burns Mall. Tijdens dit evenement wordt het publiek geïnformeerd, is er ruimte voor vragen en kunnen er opmerkingen en suggesties gegeven worden.
Ook is er een virtuele bijeenkomst met het projectteam op 25 april die via een speciale website toegankelijk zal zijn voor het publiek. Op de website zijn ook de plannen van Beam Suntory inzichtelijk. Craig Martin, general manager of manufacturing operations - UK and Ireland bij Beam Suntory, meldt dat er specifiek in dit vroege stadium gekozen is om dit te doen. Op die manier worden niet alleen de plannen gedeeld, maar komt er ook belangrijke feedback.
Beam Suntory vertegenwoordigt verschillende Schotse whisky’s zoals Ardmore, Auchentoshan, Bowmore en Laphroaig. Het is onbekend of de warenhuizen voor al deze merken (en eventueel andere merken van Beam Suntory) gebruikt gaan worden.