Beek Spirits onthult Dutch Blended Whisky met Calvados finish

Nieuws
vrijdag, 17 februari 2023 om 17:00
beek spirits calvados
Beek Spirits heeft nummer 11 van de Dutch Blended Whisky Finishes aangekondigd en het is een hele speciale. Even geleden werd er al een stille aankondiging gedaan, maar toen was de soort whisky nog een geheim. Nu is eindelijk bekend wat voor lekkers we straks kunnen proeven. De whisky is namelijk een Dutch Blended Whisky gefinisht in een vers Calvados-vat.
Het Calvados vat dat voor Dutch Blended Whisky Finishes Nummer 11 is gebruikt is volgens Beek Spirits waarschijnlijk afkomstig van een wat grotere calvados bottelaar. Het vat is gemaakt van Frans eiken en is bij Beek terecht gekomen via een vatenhandelaar. Het is daarbij geen klein vat, maar eentje met een inhoud van maar liefst 400 liter. Na binnenkomst is het vat zo snel mogelijk weer gevuld, want ‘droog staan is voor mensen al een slecht plan, voor vaten is het funest’. De vloeistof die de eer had om een finish te krijgen in het calvados vat was de zevende batch Dutch Blended Whisky van Beek Spirits.
Terwijl de Dutch Blended Whisky Finishes Nummer 11 nog aan zijn finish bezig was, is er wel al geproefd door Beek Spirits. Het vat bleek een hele goede invloed te hebben op de blended whisky. Toch is er nog een tijdje gewacht op die perfecte balans tussen Calvados en whisky. Na 17 maanden was het zover: de drank kent een perfecte balans en dus was het tijd om de Dutch Blended Whisky Finishes Nummer 11 aan een puddingproef te onderwerpen!

Nieuwe whisky Beek Spirits is al in het geheim geproefd

In het geheim heeft Beek Spirits haar nieuwe whisky meegenomen naar het Whisky Festival in Alkmaar. Want ‘pas als je het test weet je of anderen het ook wat vinden’. Dus is er een aantal samples uitgeschonken zonder erbij te melden wat het was. Het oordeel was daarbij unaniem: de whisky bevalt goed!
Maar wat is Dutch Blended Whisky Finishes Nummer 11 dan precies? De nieuwe whisky van Beek Spirits is gebotteld op 44,7 procent alcohol en heeft een French Oak Calvados finish. Er zullen 535 flessen beschikbaar zijn van 70cl die elk tussen de 38 en 40 euro zullen kosten. De tasting notes liegen er niet om:
Kleur: ‘amber’
Neus: ‘appel, fris, fruitig, lichte graantonen, iets eiken, kruiden, tarte tartin’
Smaak: ‘romig, appel, kruiden, iets kaneel, appeltaart, eikenhout, droog’
Afdronk: ’lang, eerst appel, dan iets kruiden en wat graan, steeds meer appeltaart’
De drank zal snel te koop zijn. Via de website van Beek Spirits kun je zien waar je de whisky van deze Nederlandse bottelaar kunt aanschaffen.
En het Calvados vat? Dat zal door Beek opnieuw gebruikt worden voor een van haar andere producten: bier!
Beeld: Beek Spirits.

POPULAIR NIEUWS