Beleef een gezellige avond tijdens Theater Whisky Proeverij

Nieuws
zaterdag, 09 september 2023 om 17:00
whiskyglazen
Zoals we regelmatig op Whisky Monkeys uitlichten zijn er genoeg leuke evenementen voor whiskyliefhebbers om te bezoeken. Zo vindt er bijvoorbeeld deze maand de tweede editie van de Theater Whisky Proeverij plaats.

Wat kun je verwachten van de Theater Whisky Proeverij?

Theater Whisky Proeverij is bedacht door Martijn en Erica Alberts van Wijn & Whiskyhuis Nijverdal. De twee bezoeken regelmatig de Schotse distilleerderijen, maar toen Martijn vorig jaar Loch Lomond Distillery en Glen Scotia Distillery bezocht ontstond het idee om een Theater Whisky Proeverij te geven, waarbij de gast Schotland ervaart middels beeld, verhalen, humor en muziek. Uiteraard ligt de focus daarbij op whisky en distilleerderijen.
Dit jaar vindt de Theater Whisky Proeverij plaats op zaterdag 23 september om 20:00 in het ZINiN Theater in Nijverdal, Overijssel. Martijn presenteert de show samen met Martijn Rutgers. Je kunt via de site van ZINiN een kaartje bestellen voor 35 euro. Mocht je in de buurt wonen van Nijverdal kun je de tickets ook bij Wijn & Whiskyhuis zelf kopen.

Nog meer whiskyevenementen in september

Voor wie alle whiskyevenementen in het land wil afgaan is september een drukke maand. Zo vindt bijvoorbeeld dit weekend Maltstock in Nijmegen plaats en is het volgende week al tijd voor Whisky Tasting Festival (WTF) in Utrecht. WTF is bijna uitverkocht, dus als je nog geen ticket hebt moet je er snel bij zijn.
In hetzelfde weekend als de Theater Whisky Proeverij vindt ook Whisky & Music 2023 in het Metropool in Hengelo plaats. De maand eindigt met Pot Still Festival in Amersfoort en Whisky Event Eindhoven. Wil je er zeker van zijn dat je geen enkel evenement mist? Check dan ons overzicht van alle evenementen en festivals van 2023.
Mocht je ook buiten de grenzen naar een whiskyevenement willen, zijn er deze maand ook een paar Belgische festivals: het Whisky & Spirit Festival Kempenland op 10 september en het Whisky Festival Gent op 30 september en 1 oktober.

POPULAIR NIEUWS