België krijgt zesde editie van populair whiskyfestival

Nieuws
maandag, 01 juli 2024 om 16:00
amrut
Belgen én Nederlanders die willen afreizen opgelet. De dagen zijn warmer geworden en de zomerstop komt er bijna aan als het gaat om festivals. Maar niet getreurd, want vanaf september staat er weer van alles op de planning, waaronder Whiskypedia Lichtervelde.

Meer dan 1000 whiskyflessen op het festival

Op 14 september is het namelijk tijd voor de zesde editie van Whiskypedia Lichtervelde, een festival dat wordt georganiseerd in OC De Schouw in Lichtervelde (België). Op de officiële website staat het volgende:
‘De ingrediënten van het festival blijven dezelfde: sfeervolle locatie, gezelligheid met muzikale omlijsting, culinaire hoogstandjes, een aantrekkelijk BOB-arrangement en qua spirits voor elk wat wils. Iedereen (gaande van beginners tot kenners) vindt zijn gading bij de 20 standhouders met meer dan 1000 open bottles!’

Speciale tastings tijdens het festival

Behalve dat er losse drams geproefd kunnen worden, is het ook mogelijk om drie verschillende tastings bij te wonen.
  • Een tasting onder begeleiding van Mieke Coopman van Wijnen Coopman. Hij zal tips en tricks geven om het meeste uit een festivalbezoek te halen.
Tijdstip: 13.30-14.30 uur
  • Een tasting onder begeleiding van Bert Bruyneel.
Hij komt met Asta Morris bottelingen en dit wordt een food pairing
Tijdstip: 14.00-15.30 uur
  • Een tasting onder begeleiding van Pramod Kashyap, de brand ambassador van Amrut. Deze tasting wordt gegeven in het Engels en zal gaan over, uiteraard, het Indiase whiskymerk
Tijdstip: 15.30-16.30 uur
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks Image
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

Wat kost een kaartje?

Het festival vindt plaats van één uur ’s middags tot en met zeven uur ’s avonds. Tickets voor het festival kosten 20 euro per stuk. Dat is tenminste voor degenen die willen genieten van het levenswater. Mensen die met de auto komen en puur van de gezelligheid en verhalen rondom whisky willen genieten, maar niet gaan drinken, kunnen uit de voeten met een Bob-ticket. Deze tickets zijn te koop voor 10 euro per stuk.

POPULAIR NIEUWS