Deze Lowlands distilleerderij onthult een nieuwe single malt in de kernreeks

Nieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 7:00
kingsbarns coaltown single malt whisky
Kingsbarns heeft Coaltown geïntroduceerd, de nieuwste toevoeging aan haar basisassortiment. Deze indrukwekkende whisky is gebotteld op 46 procent ABV, niet-chill gefilterd en natuurlijk van kleur. Coaltown is uitsluitend gerijpt in ex-geturfd vaten, wat een subtiele rokerigheid toevoegt aan de klassieke delicate en fruitige Kingsbarns stijl.

Erfgoed en vakmanschap in een single malt whisky

Coaltown of Wemyss is een mijndorp gelegen in de buurt van Wemyss Castle, het voorouderlijk huis van de Wemyss familie, die diepe wortels heeft in Fife en een langdurige verbinding met whisky. Geïnspireerd door dit rijke erfgoed, is Kingsbarns Distillery daarom ook verheugd om Coaltown te introduceren in haar Kingsbarns single malt whisky's.
De nieuwste single malt whisky is uitsluitend gerijpt in ex-geturfd vaten die een scala aan rokerige smaken afgeven, die Isabella Wemyss vakkundig mengt om consistentie te garanderen en een zoete, zachte rook te introduceren.
Peter Holroyd, distilleerderijmanager van Kingsbarns, vertelt dat de whisky een bewijs is van de toewijding van het merk aan het maken van harmonieuze en genuanceerde Lowland whisky's.
'We zijn trots op het handhaven van een deskundige balans tussen onze lichte spirit stijl en de kwaliteit van het vat, ervoor zorgend dat de vaten de whisky complimenteren in plaats van overheersen.'

Een nieuwe dimensie in smaak

De Kingsbarns Coaltown single malt whisky biedt een bijzondere smaakervaring die zowel oude fans als nieuwkomers zal bekoren. Dit zijn de tasting notes van de nieuwe Lowlands expressie:
  • Neus: Tonen van gegrilde banaan, een vleugje zoete rook en hints van heide. 
  • Smaak: Rozenwater, botercrème, een vleugje leer en delicate citrusschil. 
  • Afdronk: Zacht gezouten karamel, subtiele kampvuurrook en toffee.
Deze release is perfect voor nieuwkomers in rokerige whisky's en biedt doorgewinterde drinkers een complexe en genuanceerde Lowland dram om te ontdekken. De single malt whisky is te koop via de website van de distilleerderij voor 52 euro. Dit is zonder verzendkosten. Of de flessen ook in de Nederlandse schappen terecht komen, is niet bekendgemaakt.
Proeverij dop voor COPITA glas - Glencairn Crystal Scotland Image
Proeverij dop voor COPITA glas - Glencairn Crystal Scotland
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Kingsbarns

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties