Benieuwd naar investeren in Ierse whiskey? Zo kom je aan meer informatie

Nieuws
zondag, 04 februari 2024 om 15:00
irish stats
De website Whiskystats gaat de veilingen van Ierse whiskey meten. Het portfolio van de website voor whiskyveilingen is nu verrijkt met de getallen van Irish Whiskey Auctions, de marktleider op het gebied van Ierse whiskey veilingen. Hierdoor worden er via whiskystats voortaan betere inzichten gegeven qua beleggen in Ierse whiskey .
De toevoeging van Irish Whiskey Auctions aan Whiskystats zorgt ervoor dat de resultaten voor toekomstige veilingen verrijkt worden. Daarnaast zijn de historische resultaten van de Ierse veiling beschikbaar die zorgen voor een betere weergave van de prijsgeschiedenis per fles.
De cijfers van Irish Whiskey Auctions zijn door de Whiskystats verbonden aan veilingkavels van andere veilinghuizen en met retailprijzen. Hierdoor kan ieder lid van de website meer meldingen ontvangen op basis van ingestelde alerts.

Compleet andere verhoudingen

Irish Whiskey Auctions is het veilinghuis dat over het algemeen de hoogste opbrengsten heeft voor investeringen in whisky. De prijzen van verhandelde whisky’s liggen bij deze Ierse veiling namelijk ongeveer 13 procent hoger dan de rest van de Ierse whiskey-veilingen. Onderzoek van Whiskystats wijst uit dat Irish Whiskey Auctions niet alleen de hoogste prijzen weet te bemachtigen, maar ook dat de verhoudingen op de markt voor beleggen in whisky hier heel anders liggen.
Het gros van het aanbod van whisky's van Irish Whiskey Auctions komt namelijk uit Ierland, terwijl de Schotse whisky's en expressies uit andere werelddelen op de achtergrond te vinden zijn. Als voorbeeld noemt Whiskystats The Macallan, een merk dat in veel veilinghuizen een groot aandeel heeft. Op de Ierse markt heeft het merk slechts een aandeel van 2,5 procent. Midleton, een Ierse whiskey, is het meest verhandelde merk.
Het tweede meest verhandelde merk is Redbreast Irish Whiskey, gevolgd door Jameson, Bushmills en Teeling. Als je op zoek bent naar Ierse whiskey als belegging, dan is Irish Whiskey Auctions dus de plek die je in de gaten wil houden.

POPULAIR NIEUWS