Bestuurder voor de vierde keer gepakt met flink wat drank op zak

Nieuws
donderdag, 16 november 2023 om 17:00
alcoholtest police
Drinken onder invloed is nooit een goed idee. Niet voor je eigen veiligheid, niet voor die van anderen en al helemaal niet voor je portemonnee. Of in dit geval voor je strafblad. Sommige mensen zijn alleen hardleers. In Montana is een dergelijke bestuurder gepakt met de godendrank op zak.
De bestuurder werd opgemerkt door een agent die rond middernacht patrouilleerde in het Amerikaanse plaatsje Missoula, zo meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Newstalk KVGO. Daar zag hij een auto rijden zonder achterlichten. Reden genoeg om het voertuig te stoppen en te ondervragen. Wat de agent aantrof was alleen niet helemaal wat hij verwachtte.
In het voertuig zat namelijk een bestuurder die met tranende ogen achter het stuur zat. De bestuurder maakte langzame bewegingen die duidelijk weloverwogen waren. Toen de agent om de papieren vroeg, wist de man deze niet heel snel te vinden. Ook was er een doordringende geur van alcohol te ruiken in de adem van de man en in de wagen. Een duidelijk geval van alcohol achter het stuur.
De agent vroeg logischerwijs hoeveel er gedronken was, waarop de bestuurder antwoordde dat dit slechts een paar drankjes waren op een kunstmanifestatie. Alleen bij een Standardized Field Sobriety Test (een reeks tests, waarbij gekeken wordt of er te veel gedronken is) viel de man behoorlijk door de mand. Op maar liefst 16 van de 18 punten faalde hij bij de test.

Op heterdaad betrapt

Een ademtest weigerde de man en datzelfde gold voor een bloedtest. Uiteindelijk werd hij gearresteerd en wat bleek? Tijdens het fouilleren zat er een lege shooter bottle van Fireball whisky in zijn zak. Dergelijke flesjes bevatten 50 milliliter whisky.
Nadat de man in hechtenis genomen werd bleek ook nog eens dat hij al drie keer eerder gepakt (en veroordeeld) was met alcohol achter het stuur. De 64-jarige man is voor de vierde keer veroordeeld voor drinken onder invloed. Wat de boete is die de man krijgt, is niet bekend.
Jammer genoeg gebeuren dit soort dingen niet alleen in de Verenigde Staten, maar wereldwijd. Onlangs nog is het drankgebruik op de Zuidpool aan banden gelegd wegens misstanden.
Wij houden van de godendrank, maar adviseren altijd om niet te drinken en daarna te gaan rijden. Laat je in plaats daarvan rijen door een BOB of neem een taxi.
Foto: Pixabay