De grootste Bimber small batch ooit is Ex-Bourbon Oak Casks Batch 4

Nieuws
door Monkey
zondag, 23 april 2023 om 17:00
bimber
Bimber Distillery uit Londen heeft een nieuwe small batch whisky uitgebracht. Het is haar grootste en oudste small batch release whisky tot nu toe. Bimber Ex-Bourbon Oak Casks Batch 4 is namelijk in 2017 het vat in gegaan.
Bimber Ex-Bourbon Oak Casks Batch 4 is gemaakt van de gerst van de distilleerderij en is gemout op een speciale vloer in Warminster Maltings. Daarna is de whisky zeven dagen gefermenteerd in op maat gemaakte Amerikaanse eikenhouten vaten.
Vervolgens is de whisky gedistilleerd in ketels die een groter koperoppervlak hebben dan gebruikelijk. Uiteindelijk is de spirit in zelfgebouwde Amerikaanse eikenhouten vaten gegaan voor de rijping met als resultaat de Bimber Ex-Bourbon Oak Casks Batch 4.

Grootste release ooit

Matt McKay, directeur marketing en communicatie bij Bimber Distillery vertelde dat de distilleerderij moeite heeft om de exponentiële vraag naar Bimber whisky bij te houden. In de hoop om hier beter aan te kunnen voldoen is Bimber Ex-Bourbon Oak Casks Batch 4 whisky de grootste release ooit geworden.
De whisky is alleen niet onbeperkt verkrijgbaar. De oplage is beperkt tot 7000 flessen die vanaf nu verkrijgbaar zijn. Per fles betaal je 68 pond exclusief verzendkosten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland (houd bij het bestellen ook rekening met de douanekosten). Of de whisky ook naar Nederland komt, is niet bekend. Andere Bimber whisky's zijn wel in ons land te koop.

Bimber Ex-Bourbon Casks Batch 4 zonder tasting notes uitgebracht

Over de tasting notes van Bimber Ex-Bourbon Casks Batch 4 laat Bimber zich niet uit op haar website. Wel wordt er gemeld dat de whisky door het distilleren in de aangepaste alambik ketels een complexe fruitige smaak met veel textuur heeft gekregen.
Als dit enigszins in de buurt komt van de voorgaande releases, mag je in de neus onder andere groene appels verwachten. Op de tong zou de whisky fruit met een subtiele kruidige hint moeten geven en voor de afdronk komt er zoetigheid je tegemoet.
Wist je dat het Zweedse Mackmyra onlangs ook een small batch whisky uitgebracht heeft?

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties