Update -Bruichladdich onthult snel een 18- en 30-jarige single malt whisky

Nieuws
door Monkey
woensdag, 07 februari 2024 om 12:00
bruichladdich luxury redefine
De Bruichladdich Distillery heeft via Instagram whiskyliefhebbers flink weten te activeren. De Schotse distilleerderij op Islay heeft namelijk een foto geplaats van whisky's die nog onthuld moeten worden. De datum van de onthulling staat gepland voor morgen en het enige wat we momenteel hebben is een hint.

Update

Bruichladdich heeft beide Re/Define whisy's vandaag onthuld. De whisky's zijn vanaf nu te koop via de website van de distilleerderij. Hieronder zetten we de informatie over de expressies, waaronder de tasting notes en de prijs, op een rij:
Deze expressie heeft exclusief gerijpt op Islay. Dit gebeurde voornamelijk in ex-bourbon vaten en een klein aantal wijnvaten. De drank is gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV).
Neus: Rijpe perzik, kamperfoelie en hints van viooltjes en lavendel, met vanille, romige kokos, crème brûlée en tropisch fruit.
Smaak: Honing, butterscotch en vers fruit, gevolgd door graantonen, zoete stroop, pap, gerstesuiker en geroosterd eikenhout en een vleugje leer.
Afdronk: Lang met tonen van eikenhout, steenvruchten en florale tonen.
De Re/Define 18 Years Old heeft een adviesverkoopprijs van 150 pond (ongeveer 175 euro)
Deze whisky heeft gerijpt in een selectie van zeldzame bourbonvaten. De expressie is daarna gebotteld op 43 procent ABV.
Neus: Zachte invloeden van eikenhout, kokos, wilde brem, paranoten, florale tonen van geranium en roos en zachte specerijen. Dit is gecombineerd met perendruppels, een vleugje kaneel en het maritieme karakter van Bruichladdich.
Smaak: Zoete tonen van eikenhout, gevolgd door licht fruit, fudge en een vleugje leer. Daarna een acht bloemig profiel en een zilte smaak.
Afdronk: Lang met tonen van zeezout, warme tonen van eikenhout, vanille en zoete kokos.  
De Re/Define 18 Years Old heeft een adviesverkoopprijs van 1500 pond (ongeveer 1759 euro)
Oorspronkelijke bericht
De post van Bruichladdich is namelijk voorzien van een kort stukje tekst en een paar eenvoudige hashtags. De tekst bij de foto luidt ‘07.02.2024 – Luxury Re/Defined’. Het mag duidelijk zijn dat het eerste gedeelte een datum is en het tweede gedeelte een hint naar wat er komen gaat: luxe Bruichladdich whisky.
Op de foto die de stokerij geplaatst heeft, is op de voorgrond een glas amberkleurige whisky te zien. Op de achtergrond staat een luxe koker met iets dat op een sluiting met het Bruichladdich logo lijkt.
Hieronder vind je de Instagram post van Bruichladdich:

Deze Re/Define luxury whisky’s onthult Bruichladdich morgen

De whisky’s waar Bruichladdich naar hint op Instagram zijn nog niet officieel aangekondigd, maar de labels zijn al even vastgelegd. Dit gebeurt altijd in de Amerikaanse TTB-database.
Het gaat om twee expressies: een 18-jaar oude whisky en een 30-jaar oude expressie. Hoewel er nog niet veel bekend is, geven de labels wel al een en ander weg.
Bruichladdich Re/Define Eighteen
Zoals de naam al doet vermoeden is deze single malt expressie 18 jaar oud. Bruichladdich geeft met de whisky een knipoog naar het land, het graan en het water waaruit de whisky bestaat en de mensen die de drank mogelijk hebben gemaakt.
Op het label is te lezen dat de whisky tonen van groen fruit en kruisbessen. Verder is deze single malt whisky gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV).
Bruichladdich Re/Define Thirty
Met de Bruichladdich Re/Define Thirty vertelt de whiskymaker het verhaal van het herbouwen van de wederopstanding van de distilleerderij. Deze sloot aan het einde van de 20e eeuw gedwongen, maar werd na 2001 weer herbouwd.
Deze single malt whisky heeft gedurende de wederopbouw van het merk rustig gerijpt in ex-bourbon vaten om uiteindelijk op 43 procent ABV gebotteld te worden. De expressie heeft tonen van donkere chocolade en honing volgens het label.
Verdere informatie over beide Luxury Re/Define single malt whisky’s is helaas nog niet beschikbaar. Op 7 februari zal Bruichladdich alles uit de doeken doen en weten we ook de prijs en de beschikbaarheid van beide flessen.
Foto: Bruichladdich

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties