Deze whisky duikt op in Netflix-serie The Brothers Sun

Nieuws
door Whisky Monkeywoensdag, 07 februari 2024 om 13:00
the brothers sun
Op Netflix staat er sinds kort een nieuwe Netflix serie, eentje met een hoop actie en zwart-komische humor: The Brothers Sun. In aflevering 4 is daar een rol in weggelegd voor een bekend whiskymerk, waar de distilleerderij zelf ook trots over bericht heeft.
‘Kanpei!!!‘ wordt er aan tafel van aflevering 4 geschreeuwd, terwijl iedereen een glaasje whisky krijgt. Het is een serie die gaat over een deel van een familie die uit Tapei komt, dus dan kun je al raden welk whiskymerk vertegenwoordigd is in de serie.

Humor, actie én whisky

Inderdaad, Kavalan. In een kamer staat de familie Sun: Bruce Sun (Sam Song Li), Charles Sun (Justin Chien) en de moeder (Oscar-winnares Michelle Yeoh). De familie Sun heeft een appeltje te schillen met een revaliderende bende.
Waar Bruce als doodnormale jongen opgroeit in Amerika, staat zijn oudere broer Bruce uit Taipei ineens voor de deur om zaken op te lossen. Kijk niet gek op als hij ineens in de keuken staat om een lichaam door midden te zagen.
In aflevering vier, Square, heeft Charles in elk geval net wat voor elkaar gekregen. Nadat er geproost is met de whisky, reageert Bruce met de woorden: ‘Daar binnenkomen is moeilijker dan astronaut worden.'

Welke Kavalan whisky staat er precies op tafel?

De vraag is om welke whisky gaat het? Het merk komt namelijk meerdere keren prominent in beeld. De distilleerderij uit Taiwan zette zelf afgelopen week een poll online met de vraag om welke whisky het gaat:
  • Kavalan Classic
  • Distillery Select No. 2
Het goede antwoord is de bovenste, de classic. De Kavalan Classic haal je al voor vijf tientjes in huis. In 2015 won deze godendrank de prijs van ‘beste single malt ter wereld’ tijdens de World Whiskies Awards. Het is nog steeds een populaire whisky om te drinken.

POPULAIR NIEUWS