Twee nieuwe Speyside single malt whisky’s van Longmorn uitgebracht

Nieuws
door Whisky Monkey!woensdag, 07 februari 2024 om 11:00
longmorn whisky
De Longmorn distilleerderij in Speyside heeft twee nieuwe single malt whisky’s uitgebracht. Het gaat om de Longmorn 18 Years Old en de Longmorn 22 Years Old. De expressies zijn niet zomaar oude whisky’s, maar gaan de basis van het portfolio vormen. Zo meldt The Spirits Business.
De door Chivas Brothers gerunde distilleerderij heeft met de 18- en 22 jaar oude drank niet alleen twee nieuwe expressies uitgebracht, maar meteen een jaarlijks terugkerende single batch whisky gemaakt.
Jayne Murphy, marketingdirecteur voor malts bij Chivas Brothers, vertelt dat de distilleerderij dit jaar 130 jaar bestaat. John Duff richtte de stokelijk namelijk al in 1984 op. ‘Al die tijd is Longmorn nooit gestopt met het produceren, verfijnen en perfectioneren van single malt whisky in de kenmerkende Speyside stijl, vanaf de oprichting door ondernemer John Duff tot vandaag.’

Wat zijn de twee Longmorn single malt expressies?

Beide whisky’s zijn volgens Murphy een perfecte toevoeging aan de kast van whiskyliefhebbers. Kevin Balmforth, vatdeskundige bij Chivas Brothers vertelt dat de 18-jarige expressie een universele aantrekkingskracht heeft, maar dat de 22-jarige whisky laat zien hoe een paar jaar extra voor rijkdom zorgt.
Beide whisky’s zijn gebotteld op vatsterkte. Voor de 18 jaar oude single malt fles geldt dat dit 57,6 procent alcohol by volume (ABV) is. Deze expressie heeft onder andere toffee, appels, abrikozen en melkchocolade in de tasting notes en een lange afdronk.
Voor de 22-jaar oude Longmorn geldt een ABV van 54,5 procent ABV en tasting notes met onder andere hazelnootpraliné, toffee en citrusvruchten.
De whisky’s komen niet overal in de schappen terecht. Voor nu is bekend dat de expressies allebei in ieder geval via The Whisky Exchange te koop zijn. Voor de 18 jaar oude Longmorn betaal je 250 euro en voor de Longmorn 22 Years Old single malt whisky betaal je 400 euro. Dit is nog wel zonder verzendkosten.

POPULAIR NIEUWS