Bushmills brengt zeldzame 33 jaar oude Port Cask uit

Nieuws
vrijdag, 24 februari 2023 om 14:00
bushmills 33y old port
De in County Antrim gevestigde Bushmills Irish Whiskey heeft haar tiende en laatste uitgave van de Causeway-collectie onthuld. Deze 33 jaar oude whiskey is tevens de oudste die ooit is uitgebracht door The Old Bushmills Distillery, 's werelds oudste erkende whiskeystokerij.

Giant's Causeway als inspiratiebron

Op een afstand van ongeveer vijf kilometer van The Old Bushmills Distillery bevindt zich ‘The Giant’s Causeway’, een gebied van ongeveer 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen. Dit is eigenlijk het resultaat van een oude vulkaanuitbarsting. En net als de zuilen van basaltsteen is de Causeway-collectie gesmeed in zeelucht en mineraalrijk water. De Causeway Collection is een unieke selectie van ‘cask-finished’ Ierse single malt whiskey’s en is beschikbaar in Travel Retail en in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en Polen (jammer, Nederland!).

Wat weten we over de 33 Year Old Port Cask?

Volgens het Bushmills team brengt deze laatste botteling in de Bushmills Causeway Collection smaken van weelderig donker fruit. Deze Ierse single malt whiskey heeft een alcoholpercentage van 53.3% en werd gedistilleerd in april 1989. Het destillaat is vervolgens gevuld in versterkte Port wijnvaten uit Noord-Portugal waarin de vloeistof 33 jaar lang heeft gerijpt.
Master Blender Alex Thomas zegt het volgende: ‘Het is echt een voorrecht om met zulke zeldzame whiskeys in The Causeway Collection te werken. Ze zijn het resultaat van meer dan 400 jaar Bushmills whiskey-traditie, stuk voor stuk vakkundig gecreëerd en gekoesterd gedurende tientallen jaren. De Causeway-collectie is een viering van onze passie voor single malts, en deze speciale whisky's zijn onze grootste schatten. Bij Bushmills blijven we innoveren en nieuwe uitdrukkingen creëren om de whiskey-gemeenschap enthousiast te maken. We zijn er trots op voort te bouwen op de groeiende erfenis van The Causeway Collection en verheugd om onze 33 jaar oude Port Cask te delen met whiskey-fans die vanuit alle hoeken van de wereld door Heathrow reizen.
De serie is gelimiteerd tot 690 flessen met een prijs van £1,245 (1410 euro) per stuk en helaas voor ons in Nederland dus enkel te koop in de World Duty-Free winkels op Heathrow Airport.
Check ook de rest van ons nieuws