Organische whisky distilleerderij Nc'Nean teaset nieuwe whisky

Nieuws
donderdag, 23 februari 2023 om 13:00
ncnean
Whiskyliefhebbers opgelet: distilleerderij Nc’Nean heeft een nieuwe organische whisky aangekondigd. In april zal de drank uit de doeken gedaan worden.
Via een Instagram post doet Nc’Nean de aankondiging van de nieuwe organische whisky. Hoewel er verder geen enkel detail over de aankomende drank vrijgegeven wordt, spreken de foto’s bij de post boekdelen. De distilleerder heeft namelijk een aantal foto’s bij het bericht geplaats, waarop duidelijk wordt dat het om een nieuwe whisky gaat die inmiddels al een tijdje gerijpt heeft. Vanzelfsprekend wordt de komende drank een geheel organische whisky, maar wat voor een blijft nog even een verrassing.
Bekijk hieronder de aankondiging:

Wie is Nc’Nean, de distilleerder achter organische whisky?

De Nc’Nean distilleerderij is een van de distilleerderijen die haar whisky volledig organisch maakt. De distilleerderij is opgericht door Annabel Thomas en haar team bestaat voor een groot deel uit vrouwen. De aanpak van Nc’Nean is er een waarbij het milieu centraal staat. Nc’Nean zet volledig in op een neutrale ecologische voetafdruk en probeert vervuiling zo veel mogelijk tegen te gaan. De distilleerderij draait dan ook volledig op hernieuwbare energie en het afval dat er gecreëerd wordt bij het stoken wordt voor 99,97 procent gerecycled. Daarbij wordt de organische whisky gebotteld in een heldere fles die voor 100 procent gerecycled materiaal gemaakt is.
Inmiddels zijn er al een paar mooie organische whisky’s uit de Nc’Nean distilleerderij in Schotland gekomen. Zo kwam er een organische single malt voorbij, net als een single cask whisky. De Nc’Nean organische single malt whisky is onder andere te koop bij Monk Whisky in Groningen. Sterk nog, Sjoerd Tjio van Monk Whisky noemde in ons recente interview Nc'Nean als een van zijn aanraders op.
Naast de doorlopend verkrijgbare organische whisky’s van Nc’Nean zijn er ook twee limited edition series verschenen: Nc’Nean Quiet Rebels, en Nc’Nean Huntress. De Quiet Rebels serie is de herfstrelease en heeft intussen twee bottelingen, terwijl de lenterelease Huntress afgelopen maart haar eerste botteling kreeg. De kans is dan ook groot dat Nc’Nean in haar Instagram bericht op een nieuwe release van deze gelimiteerde whisky hint.